Bijgewerkt: 15 juli 2024

100ste bedrijf is aangesloten bij de Amstelveens Cadeau kaart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-05-2023

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken heeft op woensdag 17 mei 2023 Henk Anrochte van TOF Boeket gefeliciteerd, omdat zijn zaak als 100ste bedrijf bij Amstelveens Cadeau is aangesloten. TOF Boeket is een echte Amstelveense ondernemer, nu al 3de generatie en zit aan de Rembrandtweg 45.

Wethouder Adam Elzakalai: 'Amstelveens Cadeau stimuleert de omzet van lokale bedrijven en is het leukste en meest lokale cadeau om te geven. Met deze cadeaukaart laat je iemand zelf kiezen waar te gaan winkelen, eten, drinken, of iets anders leuks te gaan doen in Amstelveen. Een heel groot voordeel is dat door Amstelveens Cadeau er heel veel geld binnen de lokale economie blijft.'

Stimuleringsfonds Lokale Economie. De introductie van het Amstelveens Cadeau is een initiatief van de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD) en is mede mogelijk dankzij een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie van de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken met eigenaar Henk Anrochte van TOF Boeket

'Jaarlijks wordt er door de inwoners van Amstelveen heel veel besteed met cadeaukaarten. Het grootste deel van dit bedrag werd online besteed en bij ondernemers buiten Amstelveen. Met de introductie van het Amstelveens Cadeau bereiken we dat een belangrijk deel wordt besteed bij ondernemers in Amstelveen. Lokale ondernemers zijn namelijk een belangrijke schakel in de lokale economie. Zij zijn sociaal betrokken, zullen je met raad en daad helpen en adviseren. Zij zorgen voor de eerste baantjes en sponsoren de lokale (sport)verenigingen en evenementen. Je moet je eens voorstellen hoe het straatbeeld zou zijn zonder deze gepassioneerde ondernemers. Zij zijn immers de smaakmakers van Amstelveen. Mensen zijn bewuster en meer verbonden met hun eigen omgeving en hierdoor krijgen we een meer sociale en loyale lokale samenleving. Zo creëren we een lokaal systeem, waarin het leuker is om lokaal te winkelen en te consumeren. Hier helpt het Amstelveens Cadeau bij. Het geld blijft in de regio en gaat rond tussen inwoners, verenigingen en lokale ondernemers. Een systeem waar eenieder van profiteert' - geeft Elzakalai aan.

Amstelveens Cadeau. Direct bij de introductie is er al een groot aantal bedrijven in Amstelveen waar je kunt betalen met het Amstelveens Cadeau, van supermarkt tot visboer en horeca tot cultuur. Dagelijks sluiten zich meer bedrijven aan nu dus al meer dan 100. Wil je als bedrijf ook aansluiten bij Amstelveens Cadeau kijk dan op de website. Inwoners, organisaties kunnen, naast het kopen in winkels, ook de Amstelveen Cadeau kaart aanschaffen via de website. Meer informatie op amstelveenscadeau.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.