Bijgewerkt: 3 maart 2024

10.000 hennepplanten aangetroffen in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Politie NL
25-02-2014

Aalsmeer - De hennepplantage die maandag 17 februari 2014 werd aangetroffen in Aalsmeer bleek rond de 10.000 planten te bevatten. De politie is op zoek naar mensen die bijzonderheden hebben opgemerkt rondom de locatie van de plantage.

De kwekerij bevond zich onder een terrein aan de Linnaeuslaan, waar vroeger een kassencomplex stond. De afgelopen periode werd het terrein gebruikt voor parkeerplekken voor Schiphol-reizigers.

Achter hekken met donker folie vonden agenten een ingang naar een kelder. Onder de grond stonden meerdere ruimtes met elkaar in verbinding. In totaal werden daar rond de 10.000 planten aangetroffen. Een 50-jarige man uit Aalsmeer en een 57-jarige man uit de gemeente Haarlemmermeer zitten vast in verband met de plantage.


Grotere kaart weergeven De Linnaeuslaan in Aalsmeer


De recherche van de politie Amsterdam is een onderzoek gestart op het terrein. Ook hebben agenten een buurtonderzoek verricht. In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met mensen die bijzondere activiteiten hebben opgemerkt rondom het terrein waaronder de hennepplantage zich bevond.

In de kelders stond eerder meer dan een meter water. Dit water is vermoedelijk weggepompt naar een sloot aan de Mendelstraat. Het kan zijn, dat iemand hier iets van heeft gezien. Ook is het mogelijk, dat iemand iets van de bouw van de plantage heeft gezien, of opvallende voertuigen, of personen op het terrein heeft opgemerkt. Het terrein is weleens gebruikt als hangplek voor jongeren. Ook zij kunnen informatie hebben die van belang is voor het onderzoek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.