Bijgewerkt: 17 juni 2024

10.000 bezoekers van 'Kom in de Kas' Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
05-04-2011

Op zaterdag 2 april 2011 heeft Johan Remkes, commissaris van de Koningin in Noord-Holland in Kudelstaart  'Kom in de Kas' geopend. ‘Kom in de Kas’ is een landelijk publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw, waarbij honderden gastvrije groenten-, bloemen-, en plantenkwekers hun deuren openen voor het publiek. Gedurende het hele weekend namen in de regio Aalsmeer ruim 10.000 bezoekers een kijkje in de kas.

Foto Amstelveen
(Foto Greenport Aalsmeer - 2011)

Johan Remkes, commissaris van de Koningin in Noord-Holland tijdens zijn toespraak in Kudelstaart


De heer Remkes benadrukte in zijn speech het belang van Greenport Aalsmeer. “Op het gebied van food en flowers  kijkt de hele wereld naar Nederland. Wat betreft bloemen is Greenport Aalsmeer één van de grootste handels- en kenniscentra ter wereld. In deze sector wordt hard en goed gewerkt. Laat dat maar zien en wees er trots op!”

Na het ontkurken van een 3 meter hoge champagnefles met confettikanon, kreeg Remkes een rondleiding door de kassen van Terra Nigra  (veredelaar van rozen en gerbera’s) en Levarht & Zn BV (importeur, exporteur en verpakker van groente en fruit). Naast deze twee bedrijven mocht het publiek op de Mijnsherenweg in Kudelstaart ook haar ogen de kost geven bij Ubink Cactussen, Scholte orchideeën, Van Kleef Roses BV, Pietania (pioenrozen), Bunnik Vriesea’s met een kleurpracht aan bromelia’s en Orchideeën Kwekerij J. v. d. Weijden BV.

Greenport Aalsmeer is één van de vijf Greenports in Nederland. Het is het grootste wereldhandels- en kenniscentrum voor de sierteeltsector met in het hart bloemenveiling Aalsmeer. Zij zorgt voor 50.000 voltijd banen en kent een omzet van 3 miljard euro per jaar. Er wordt in de regio samengewerkt aan duurzaamheid, innovaties, internationale concurrentiepositie en imagoverbetering voor de hele sector.

In Greenport Aalsmeer werken aan een vitale toekomst voor de bloemen- en plantensector: de Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop, Kaag en Braasem en Uithoorn samen met het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door FloraHolland, de Kamer van Koophandel Amsterdam, BloomingBreeders, Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), LTO Noord-Glaskracht en NAK tuinbouw. De toespraak van de heer Remkes is te downloaden op: www.greenportaalsmeer.nl .  De uitgesproken tekst geldt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.