Bijgewerkt: 25 juli 2024

10 woningen aan de Meander uit voorzorg ontruimd

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
23-12-2016

Op donderdag 22 december 2016 zijn ongeveer 10 woningen aan de Meander uit voorzorg ontruimd in verband met niet direct verklaarbare stoomvorming uit het wegdek. Hierbij was een groot deel van de openbare ruimte afgezet. De hulpdiensten waren massaal aanwezig. Ook ambtenaren van de gemeente waren ter plaatse. De uiteindelijke oorzaak bleek een scheurtje in het isolatiemateriaal van de stadsverwarming.Door de hoge temperatuur van het isolatiemateriaal is het water gaan stomen. De leiding van de stadsverwarming is overigens onbeschadigd. De bewoners konden rond 2 uur 30 vannacht terugkeren naar hun woning. De beheerder van de stadsverwarming gaat aan de slag om het probleem in het isolatiemateriaal aan te pakken.

Levering van restwarmte voor het verwarmen van gebouwen is een effectieve methode om nationaal gezien energie te besparen. Door ENECO Energie (voorheen Nutsbedrijf Amstelland) en tegenwoordig NUON is met het oog op energiebesparing in 1997 besloten om een warmtedistribu­tiesysteem te realiseren in het Stadshart van Amstelveen. Omdat in Amstelveen een adequate gasdistributie voorhanden is, is gekozen om niet-gegarandeerde basislast warmte te leveren. Het ontwerp voorziet erin, dat met de helft van het benodigd vermogen 85% van de energie wordt geleverd.


De Centrale Diemen is een complex van elektriciteitscentrales in de Nederlandse gemeente Diemen. Naast de centrale ligt, aan de Overdiemerweg, een uitgestrekt transformatorstation, waar diverse hoogspanningsleidingen bij elkaar komen. Deze centrale levert ook het warme water voor de stadsverwarming in Amstelveen


Het warmtedistributiesysteem als volgt opgebouwd. De warmte vanuit Diemen komt via ondergrondse pijpleidingen binnen in de hulpwarmtecentrale. Vanuit de hulpwarmtecentrale wordt via ondergrondse leidingen warmte geleverd aan afleverstations, die in elk gebouw zijn opgesteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.