Bijgewerkt: 27 september 2022

10 nieuwe internationale bedrijven gevestigd in 2016 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-02-2017

In 2016 vestigden zich tien nieuwe internationale bedrijven in Amstelveen, waarvan 6 afkomstig uit Azië, 2 uit Amerika en 2 uit Groot Brittannië. Daarnaast hebben twee bestaande buitenlandse organisaties hun lokale vestigingen uitgebreid. Samen zijn zij goed voor enkele honderden arbeidsplaatsen. De regio Amsterdam trok afgelopen jaar 157 nieuwe bedrijven uit het buitenland aan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken


Buitenlandse missies. Wethouder Veeningen (D66) van Economische Zaken onderschrijft het belang om te blijven investeren in het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. “De nieuw gevestigde bedrijven betekenen een versterking van ons internationale karakter. Daarnaast profiteert Amstelveen van de extra banen die het oplevert.”

ICT en elektronica. Het merendeel van de nieuwkomers is actief in de ICT gerelateerde industrieën en opende hier vooral hun marketing en verkoopkantoor voor (West) Europa. De bedrijven die zich vestigden zijn: ExtraHop Networks Netherlands, Rainbow Innovation, GymPass, Hokuyo Automatic Co., Quintessentially, Radware, SimpliVity, Tanaka Ai Europe, ASSOCHAM Netherlands en Wellknit International.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.