Bijgewerkt: 8 augustus 2022

10 jaar Japanse keuringen in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
14-01-2013

Het is in januari 2013 al weer het tiende jaar, dat twee artsen van Roppongi Avenue Clinic, mevrouw Y. Okabe en de heer R.A. du Cloo, in Ziekenhuis Amstelland gezondheidscontroles organiseren voor Japanse ingezetenen in Nederland en omringende landen.

Deze activiteit is destijds gestart op initiatief van genoemde artsen, in nauwe samenwerking met Ziekenhuis Amstelland. De artsen zijn gevestigd in Tokyo, Japan en beschikken over zowel de Nederlandse als de Japanse bevoegdheid als arts.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ziekenhuis Amstelland


Het grootste gedeelte van de deelnemers aan deze gezondheidscontroles is werkzaam bij Japanse bedrijven. Deze bedrijven zijn wettelijk verantwoordelijk voor de gezondheid van hun werknemers en bieden daarom werknemers én hun gezinsleden periodieke check-ups aan. De twee artsen komen hiervoor driemaal per jaar, in januari, mei en september, een week naar Ziekenhuis Amstelland. Het ziekenhuis ondersteunt hen met facilitaire voorzieningen.

De Japanse samenleving in de regio is uiterst tevreden met deze dienstverlening die Roppongi Avenue Clinic en Ziekenhuis Amstelland gezamenlijk uitvoeren. Wat in januari 2003 als een pilot is begonnen is thans uitgegroeid tot een essentiële schakel in de gezondheidszorg van deze gemeenschap.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.