Bijgewerkt: 2 oktober 2022

1,2 miljoen voor stimulering Amstelveense woningbouw

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2009

Het ministerie van VROM heeft aan de gemeente Amstelveen laten weten dat zij € 1,2 miljoen aan Amstelveen heeft toegekend voor de stimulering van woningbouwprojecten. De gemeente mag, binnen bepaalde randvoorwaarden, zelf bepalen hoe zij dit bedrag inzet als stimulans voor de woningproductie.

Het betreft geld dat het Rijk inzet om de productie van de woningbouw, die door de recessie dreigde te stagneren, op gang te houden. Dit geld kan worden besteed om potentiële kopers tot aanschaf van een woning over te laten gaan.

De vier projecten waarvoor de subsidie is verleend, zijn Bovenkerk Oost, Vredeveld, Suze Groeneweg en Westwijk Zuidoost. Amstelveen had voor vijf woningbouwprojecten om subsidie gevraagd, maar heeft dit voor Fokkerlaan niet gekregen. In totaal betreft het in de vier gehonoreerde Amstelveense projecten een stimulans voor de bouw van 206 woningen.

Wethouder Ruimte, bouwen en wonen, Remco Pols: ‘Ik ben zeer verheugd met deze subsidie. Het rijk stimuleert de woningbouw in drie rondes van subsidieverlening. In de eerste ronde vielen we buiten de boot. Vervolgens hebben we er hard aan getrokken om in de tweede ronde wel te slagen. Het is goed voor de woningbouw in Amstelveen dat het deze keer is gelukt.’ 

Het gemeentebestuur studeert nu op manieren waarop het subsidiegeld snel en het meest effectief kan worden ingezet voor de beoogde stimulering van woningbouw. Op korte termijn zullen B en W op basis van dit onderzoek besluiten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.