Bijgewerkt: 26 februari 2024

Reizend Klokkenspel - 2004

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Reizend Klokkenspel
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

De wagen met de enorme Klokken


Op 4 maart 2004 werden alle bezoekers van het Stadshart verrast met carillon melodie├źn die door de lucht galmden. Na enig zoeken en vooral op het geluid afgaande, stond er een prachtige wagen met enorm veel klokken bij het Congrescentrum geparkeerd. Het bleek het grootste en zwaarste, reizende, klokkenspel ter wereld te zijn. De grootste klok, die op de foto hieronder is te zien, weegt 2150 kilogram. De kleinste klokjes 8,5 kilo. Omdat de wagen zo gigantisch veel woog, was op voorhand een deel van de bestrating belegd met beschermende platen, zodat verzakking van de bestrating werd voorkomen.

foto van klokken op wagen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)


Vanwege het 50-jarig bestaan van Netjes Beheer, een zeer bekende aannemer in Amstelveen, was dit grootste reizende klokkenspel een onderdeel van de festiviteiten. Niet zonder reden stond de wagen bij de Miljoenentoren, die gebouwd is bovenop het Congrescentrum. Dit gehele bouwwerk namelijk, is door Netjes Beheer gebouwd.

Speler op orgel van de wagen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)


De jonge beiaardier speelde vanaf de namiddag tot het begin van de avond moderne en klassieke melodieën. Het was een lust voor het oog en het oor. Mocht u deze bezienswaardigheid hebben gemist, dan heeft u hier toch een indruk van deze unieke vertoning. Helaas voor u, zonder geluid.

De Paltz reizende beiaard werd gemaakt in opdracht van dhr F S raatjes door de koninklijke klokkengieterij Petit & Fritsen b.v.
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)


Mack vrachtwagen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Aan deze Mack Bulldog truck waren alle klokken bevestigd,


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen