Bijgewerkt: 13 april 2024

Opening Kweekschool
Leger des Heils - 1933

Foto's -> Gebouwen -> Kweekschool

Opening Kweekschool Leger des Heils
(Bron: Ach Lieve Tijd)

De openingsplechtigheid van de William Booth Kweekschool voor heilsofficieren van Het Leger des Heils vond plaats op 20 januari 1933 en werd verricht door prinses Juliana. Op deze foto, gemaakt op 7 september 1933 is de koninklijke familie op werkbezoek. Prinses Juliana is samen met haar moeder Koningin Wilhelmina gekomen, die naast Gerrit Pieter Haspels burgemeester van Nieuwer-Amstel loopt. Achter Koningin Wilhelmina loopt Prins Hendrik en het meisje dat salueert is Sientje van Roekel.
Het werkbezoek was een ware happening, omdat bezoeken van de Oranjes aan Amstelveen tot deze dag zeer zeldzaam waren. Het laatste bezoek was van stadhouder Willem II in 1650.

Na afloop van het bezoek maakte de Koninklijke familie een rondtour door Amstelveen via het dorp,Ouderkerkerlaan, Amstelzijde en over de Amsteldijk richting Amsterdam

Het gebouw aan de Amsterdamseweg 285 was ontworpen door de architecten Ingwersen en Bakker. De volledige naam was William Booth Kweekschool voor heilsofficieren, naar de stichter van het Leger des Heils.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen