Bijgewerkt: 17 april 2024

Consonant
Jan Verschoor - 2004

Foto's -> Kunstwerken -> Consonant

ConsonantJan Verschoor
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Consonant vast in het ijs van de Raadhuisvijver - uitloop van de Poel

Naast het Raadhuis in de vijver staat het beeld "Consonant" (1986). Het is van de beeldend kunstenaar Jan Verschoor. Deze bronzen sculptuur werd in 1986 door de toen 50 jarige Stichting Stemra geschonken aan Amstelveen. Consonant in de muziek betekent goed harmoniƫrende klank.

Consonant Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2020)

Consonant gefotografeerd in 2020 met aangewaaide boomstamConsonant Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2020)

Consonant van nabij in 2020

Jan (Johannes Cornelis) Verschoor werd geboren op 7 mei 1943 in Amsterdam. Hij studeerde aan de Gooise Academie Beeldende Kunsten in Laren en aan de Rijksakademie te Amsterdam. Hij werd opgeleid binnen de figuratieve en realistische traditie, maar bleef trouw aan zijn voorkeur voor abstractie. Verschoor werkt als kunstenaar met heel veel verschillende materialen zoals aluminium, brons, glas, hout, koper en polyester in abstracte geometrische vormen. Zijn werk is opgenomen in diverse collecties in binnen- en buitenland. Rond 20017 raakt hij geïnspireerd door glas en vervaardigt kleurrijke glazen schalen en vazen.
Verschoor exposeerde in menige galerie en museum en was oprichter en directeur (tot 2016) van het Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Verschoor woont met echtgenoot Rob   Brünmayer boven het museum en heeft de leiding over het Museumhuis dat aan het Museum van der Togt grenst. Dit Museumhuis is ondergebracht in de Stichting Jan Verschoor en heeft tot doel het zo veel mogelijk in de publieke belangstelling brengen en houden van abstracte driedimensionale kunst in het algemeen en van Jan Verschoor in het bijzonder.
Bron: Website Jan Verschoor

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken