Bijgewerkt: 27 februari 2024

Nieuw klimrek op
Stadsplein - 2023

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Nieuw klimrek opStadsplein
(Foto Naomi Heidinga - 2023)

Floor Gordon (D66) wethouder Stadshart met kinderen in het nieuwe klimrek

Bron: Gemeente Amstelveen - 08-07-2023

Het Amstelveense Stadsplein is weer voorzien van een klimrek. Op 7 juli 2023 opende Floor Gordon (D66) wethouder Stadshart het nieuwe speeltoestel samen met de jongste bezoekers van de vrijdagmarkt. 'Eén van de meest gestelde vragen die ik de afgelopen maanden ontving was: waar is het klimrek gebleven? Dat laat wel zien wat een enorme behoefte er is naar een speelplek op het Stadsplein. Gelukkig kan dat sinds vandaag weer. Dit zijn de eerste stappen naar een gezelliger Stadsplein' - vertelt wethouder Gordon.

Vorig klimrek voldeed niet meer
Het vorige klimrek werd in december verplaatst vanwege de schaatsbaan tijdens Winter Village. Na de demontage bleek echter dat de staat van het klimrek niet meer voldeed. Daarom bestelde de gemeente een nieuw speeltoestel voor dezelfde plek.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Het nieuw aerodynamische klimrek op het Stadsplein wordt door de kinderen goedgekeurd

Verlevendiging Stadsplein
Achter de schermen wordt er door de gemeente gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het gehele Stadsplein. Belangrijk onderdeel hiervan is de verplaatsing van de vrijdagmarkt naar de Rembrandtweg. Hierdoor komt het plein (ook op de zes andere dagen van de week) vrij voor een nieuw, groener ontwerp. De verwachting is dat heel Amstelveen in het najaar kan stemmen op het nieuwe ontwerp voor het Stadsplein.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen