Bijgewerkt: 1 maart 2024

Supermees-Superjuffie - 2019

Foto's -> Gebouwen -> Scholen

Supermees-Superjuffie
(Bron Libris Venstra - 2019)

Vlnr.: Ada Ruiter van Libris Venstra, Geert-Jan Slagmolen van Kindercampus King, Floor Gordon wethouder Economische Zaken, Bart Johannesma van OBS Piet Hein SuperMees 2019, Devi Nijhof van basisschool De Westwijzer

Bron: Libris Venstra - 07-07-2019

Op donderdag 4 juli 2019 maakte Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken tijdens een feestelijke happening in Boekhandel Libris Venstra bekend wie zich Superjuffie of SuperMeester 2019 van Amstelveen en Omstreken mag noemen. Meer dan honderd kinderen lieten weten welke juf of meester voor hen Superjuffie of SuperMees is. Meester Geert-Jan Slagmolen van Kindercampus King, juf Devi Nijhof van Basisschool De Westwijzer en meester Bart Johannesma van OBS Piet Hein kwamen als genomineerden uit de bus. De nominatie was voor alle drie een grote verrassing. De leerlingen hebben de stemformulieren in het diepste geheim ingevuld.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2019)

De leerlingen van de verschillende basisscholen bij Libris Venstra

In aanwezigheid van de leerlingen uit hun klas, ouders en collega's werden Geert-Jan, Devi en Bart in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Meester Bart Johannesma viel extra in de prijzen. Hij mag zich SuperMees Amstelveen en Omstreken 2019 noemen. Naast de oorkonde was er voor hem ook een persoonlijk cadeau.

De verkiezing werd voor de vijfde keer door Boekhandel Libris Venstra georganiseerd, in samenwerking met de uitgeverijen UnieboekISpectrum en Ploegsma. Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden. Mees Kees, uit de boeken van Mirjam Oldenhave, is invalmeester. Gaandeweg leert hij het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties. Kinderen die vinden dat hun juf of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar of hem in de stemperiode bij Boekhandel Libris Venstra nomineren. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen