Bijgewerkt: 22 april 2024

1ste Wens van Wensbank
in vervulling - 2023

Foto's -> Gebouwen -> Ziekenhuis-Kliniek-Hospice

1ste Wens van Wensbankin vervulling
(Foto Karin Freriksen - 2023)

Ria (links) en Francine genieten van de High Tea en elkaar

Bron: WISH3 - 15-03-2023

'Dank jullie wel. Dit ga ik nooit meer vergeten' -zegt Francine geëmotioneerd en dankbaar. Haar wens ging in vervulling: 'Mijn vriendin Ria heeft longkanker en zit in haar laatste levensfase, we zouden nog graag samen iets leuks willen doen.'

Aangepaste wensvervulling
'Ik zat op de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland en vulde de wenskaart zonder verwachtingen in' -vertelt Francine. 'Ik was blij verrast dat ik gebeld werd en mijn wens in vervulling zou gaan.' Francine en Ria wonen in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam en zijn sindsdien boezemvriendinnen. Daarnaast is Francine ook mantelzorger voor Ria. Afgelopen vrijdag zou Ria verrast worden na haar afspraak bij Ziekenhuis Amstelland, waarna Ria en Francine hun vriendschap konden vieren met een High Tea bij Brasserie 10 in Amstelveen. Helaas liep het anders. De gezondheid van Ria ging steeds verder achteruit en Francine annuleerde de afspraak op het ziekenhuis en de wensvervulling. Maar het wenscomité besloot om dit speciale moment tussen de vriendinnen door te laten gaan. Brasserie10 werkte uitstekend mee en pakte alle lekkernijen in waarna de High Tea bij Ria thuis werd bracht en daar genoten Ria en Francine van de smakelijke hartige en zoete hapjes.

'Francine doet alles voor me, ik ben haar zo dankbaar' en ze houden elkaar nog eens stevig vast. Helaas is Ria gisteren overleden. Het wenscomité is blij dat ze deze wensvervulling nog voor de vriendinnen hebben kunnen doen en wenst Ria en de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Wensbank Ziekenhuis Amstelland.
Sinds 16 januari 2023 siert de wensbank de hal van Ziekenhuis Amstelland. Dit kunstwerk is ontworpen door ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen en gemaakt door de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in de wensbank achterlaten of online een wens indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de mooiste wensen vervuld.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen