Bijgewerkt: 22 juli 2024

Fietsenrekken verplaatst
buiten winkelplein - 2023

Foto's -> Straatgezichten -> Westwijk West

Fietsenrekken verplaatstbuiten winkelplein
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Herbert Raat (4de van links) voor de ingang van wijkcentrum Westend met inwoner en vrijwilliger Ernst van Leenen, handhavers en wijkagent Radjin Kalikadien

Bron: Gemeente Amstelveen - 14-03-2023

Om de verkeersveiligheid op het Westwijkplein te vergroten, heeft de gemeente Amstelveen op advies van handhaving en politie de fietsenrekken op het plein verwijderd en verplaatst naar de ingangen van het winkelcentrum. Dit geeft handhaving beter de mogelijkheid om op te treden tegen (elektrische) fietsers die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen in combinatie met voetgangers. Het Westwijkplein is voetgangersgebied. De fietsenrekken zijn afgelopen week (10-2023) verplaatst. De aanpassingen zijn het gevolg van overleggen die Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer en een verkeerskundige ter plekke hebben gehad met betrokken wijkbewoners en vrijwilligers van wijkcentrum Westend, handhaving en politie. Er ontstaan met name gevaarlijke situaties als, vaak oudere, bezoekers van het wijkcentrum naar buiten komen en geconfronteerd worden met (elektrische) fietsers en scooterrijders.

'De fietsenrekken bij de supermarkt en de bibliotheek kunnen voor verwarring zorgen over of hier gefietst mag worden of niet. Daarom is besloten om de fietsenrekken op deze locaties te verwijderen en te verplaatsen naar de ingangen van het winkelcentrum, aan de zuidzijde ter hoogte van de parkeerplaats en aan de oostzijde ter hoogte van de viskraam bij de Asserring. Dit geeft handhaving beter de mogelijkheid om fietsers en scooterrijders aan te spreken op hun gedrag en hen erop te wijzen dat het winkelcentrum een voetgangersgebied is. We hopen dat de verkeersdeelnemers nu beter rekening met elkaar gaan houden' - zegt wethouder Raat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Toch staan er fietsen op het Westwijkplein voor de bibliotheek, maar ook voor de supermarkt Albert Heijn op woensdag 15 maart 2023 om 13 uur 20

Voetgangersgebied
Wijkbewoners, vrijwilligers bij wijkcentrum Westend en raadsleden hadden melding gemaakt van een gevaarlijke situatie op het gebied van verkeersveiligheid op het Westwijkplein. De gemeente hoopt dat met het verplaatsen van de fietsenrekken naar de ingangen van het winkelplein, in combinatie met extra surveillance door handhaving, het voor (elektrische) fietsers snel duidelijk wordt dat hier niet gefietst mag worden. De nieuwe situatie wordt na de zomer geëvalueerd.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten