Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Jan Van Zanen zingt in
Kerst-Sing-Along - 2022

Foto's -> Geschiedenis -> Personen

Jan Van Zanen zingt inKerst-Sing-Along
(Bron Omroep West - 2022)

Jan van Zanen de burgemeester van Den Haag en ereburger van Amstelveen, zingt samen met operazangeres Francis van Broekhuizen 'White Christmas', een liedje van Irving Berlin uit 1942

Bron: Omroep West - 24-12-2022

Deze aflevering van Kerst-Sing-Along van Omroep West onder leiding van pianist Gregor Bak is op 23 december 2022 opgenomen. Met operazangeres Francis van Broekhuizen zong Jan van Zanen de burgemeester van Den Haag en Ereburger van Amstelveen 'White Christmas', in het Atrium van het Haagse Stadshuis. 'White Christmas' is een liedje van Irving Berlin dat herinneringen oproept aan een ouderwetse kerstsetting. Het lied werd door Berlin geschreven voor de musicalfilm 'Holiday Inn' uit 1942. De compositie won de Academy Award voor Best Original Song bij de 15de Academy Awards.


Sinds is 'White Christmas' uitgebracht, werd dit door vele artiesten gecoverd, waarbij de versie, gezongen door Bing Crosby 's, werelds best verkochte single is (in termen van verkoop van fysieke media) met een geschatte verkoop van meer dan 50 miljoen exemplaren wereldwijd. Wanneer de cijfers van andere versies van het lied bij die van Crosby worden opgeteld, bedraagt de verkoop van het lied meer dan 100 miljoen.

Helaas heeft Jan van Zanen tijdens zijn burgemeesterschap in Amstelveen (2005-2014) nooit openbaar gezongen en deze uitzending was eigenlijk voor velen een openbaring, hoe hij het liedje 'White Christmas' samen met operazangeres Francis van Broekhuizen bracht.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis