Bijgewerkt: 26 februari 2024

Eindelijk weer een
Winter Village - 2022

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Eindelijk weer eenWinter Village
Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

In een grote oliebollen- appelbeignets tent kunnen de bezoekers iets lekkers kopen

Bron: Amstelveenweb/Stadshart Amstelveen - 04-12-2022

Op de gure zaterdag van 3 december 2022 liep de redactie van Amstelveenweb het Stadsplein op, want na twee afgelaste edities vanwege corona, was er weer een Winter Village opgebouwd. Niet zoals anders met heel veel huisjes, waar kerstspullen gekocht konden worden, of lekkernijen, maar wel met een oliebollenkraam, een frietkraam en natuurlijk het belangrijkste: een IJSBAAN.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken opent de Winter Village Amstelveen op 3 december 2022

Rond 13 uur kwam Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken het restaurant van de Winter Village binnengelopen. Hij zou de opening verrichten en tot ieders verbazing trok hij hiervoor schaatsen aan. Geweldig, want het zal wel even geleden zijn dat hij geschaatst had. Vol bravoure schaatste hij het ijs op, draaide zich met een mooie zwier om en zei:
'Lieve mensen, welkom op de opening van dit mooie Winter Village. Voor het eerst dat het sinds een paar jaar weer kan en daar zijn wij als gemeente Amstelveen ongelooflijk blij mee. Ik mag het voorprogramma zijn voor wat later op deze ijsbaan gebeurt namelijk ‘Topniveau Kunstschaatsen’. Ik kan wel voordoen hoe het moet, maar ik denk dat u beter op de dames kunt wachten die zometeen komen.
De komende weken staat Amstelveen natuurlijk ook in het teken van de feestdagen en hoe leuk is een ijsbaan zoals deze die mensen naar het centrum toetrekt. Voor de ondernemers en instellingen hier is het goed dat we weer een ijsbaan hebben. Daar ben ik als wethouder natuurlijk ontzettend happy mee en trots op. Wat ongelooflijk leuk is, is dat we hier na het schaatsen gebruik kunnen maken van de horeca die er een beetje bij hoort, frietjes, snacks, oliebollen en uiteraard ook Glühwein. Wat ook belangrijk is vind ik dat iedereen van Amstelveen hiervan gebruik kan maken en daarom ben ik blij dat we samen met de directie van het Stadshart iedereen met een wat kleinere beurs en een Amstelveenpas heeft hier de komende winter kan komen schaatsen. Dat is heel belangrijk want schaatsen doet ertoe. Tijdens de vakantie worden hier clinics gegeven, je kan op schaatsles en zelfs de prinsessen van 'Froozen' – Elsa en Anna zullen hier ook komen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Wethouder Elzakalai met de jonge schaatsers

Ik wens u allen, alle Amstelveners, ongelooflijk veel schaatsplezier komende winter. U heeft  mij op de schaats kunnen bekijken, maar ik kondig nu de echte toppers aan die officieel deze schaatsbaan in gebruik gaan nemen. Geef ze een heel warm applaus deze kunstrijders.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het is nog een beetje vroeg en er zijn niet zo veel bezoekers gekomen en iedereen moet aan de kou wennen

Na de speech gleed de wethouder snel van het ijs om plaats te maken voor de jonge dametjes van ‘Figure Skating Amsterdam’, heel talentvolle kunstschaatssters. Toen zij de opening hadden verricht, inderdaad met allerlei kunsten op de schaats, kwam er een groep jong volwassen kunstschaatssters op het ijs die ook een mooie show weggaven. Toen was officieel de ijsbaan geopend en kon het publiek, jong en oud de schaatsbaan op. 


Kijk hoe de wethouder als ervaren schaatser de baan opgaat, luister naar zijn speech en
bewonder de dames van Figure Skating Amsterdam

Het Stadsplein is ruim vier weken lang omgetoverd tot een winterwonderland en er is een heel activiteitenprogramma opgezet. Iedereen, ook die niet wil schaatsen, kan natuurlijk komen om de schaatsers te zien en te genieten van de winterse sferen, vooral als het zo lekker koud en guur is. In ieder geval ging de redactie na de openingsceremonie weer snel naar huis om bij de kachel van een glas warme Glühwein te genieten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het publiek is eindelijk komen opdagen en ze genieten van de kunsten op het ijs


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De schaatsertjes doen hun best om de sfeer een beetje op te warmen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De wat oudere schaatsers hebben natuurlijk veel meer ervaring op het ijs en door de leuke kerstdisco van Ariana Grande en Shakin' Stevens wordt iedereen vrolijk op het Stadsplein


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Groepsfoto met de leden van Figure Skating Amsterdam op het ijs


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De ijsbaan wordt eindelijk vrij en met de rode plastic schaatshulp Bobby the Seal (Bobby de zeeleeuw) kunnen de kinderen op hun gemak schaatsen leren

Bekijk ook Winter Village van 2017 en van 2018


Activiteitenprogramma:
Schoolschaatsen: Doordeweekse ochtenden (op aanmelding)
Schaatslessen: op zaterdagen en in de Kerstvakantie door Roko Sports (op aanmelding)
Discoschaatsen: op vrijdagavonden van 17:00 tot 21:00 uur
Schaatsen met Spiderman: Zaterdag 10 december van 14:00 tot 16:00 uur (gratis)
Schaatsen met Frozen: Zaterdag 17 december van 14:00 tot 16:00 uur (gratis)
Schaatsen met 'mystery guest': Zaterdag 7 januari van 14:00 tot 16:00 uur (gratis)

Bezoekers krijgen op doordeweekse dagen € 2,- korting op een kaartje, op vertoon van de (*) Personal Shopping Card van Stadshart Amstelveen. Een kaartje kost hiermee niet € 8,50, maar € 6,50. Per pas mogen ook maximaal twee kinderen meegenieten van de korting.
*Niet in combinatie met andere kortingsacties. 

Openingstijden ijsbaan Winter Village: Maandag t/m Vrijdag van maandag en dinsdag: 15.00 – 21.00 uur, woensdag: 12.00 – 21.00 uur, donderdag en vrijdag: 15.00 – 21.00 uur, zaterdag en zondag 12.00 – 21.00 uur, zondag: 12.00 – 21.00 uur.
De Winter Village Bar is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15:00 - 21:00 uur geopend. En op woensdag zaterdag en zondag van 12:00 tot 21:00 uur. Meer informatie is te vinden op: Winter Village Amstelveen

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen