Bijgewerkt: 24 april 2024

Scholten Groente en Fruit
al 50 jaar op de weekmarkt - 2022

Foto's -> Stadshart -> Weekmarkt

Scholten Groente en Fruital 50 jaar op de weekmarkt
(Amstelveenweb.com - Gemeente Amstelveen)

Op de foto staan vlnr: burgemeester Poppens van Amstelveen, de heer Marty Scholten, zoon Jan-Geert, dochter Petra,
mevrouw Greet Scholten en dochter Merel

Bron: Gemeente Amstelveen - Amstelveenweb.com

Jubileum voor Scholten Groente & Fruit op de vrijdag-weekmarkt van Amstelveen
Op 25 maart 2022 bezocht burgemeester Poppens van Amstelveen de vrijdag-weekmarkt van Amstelveen. Aldaar liep hij naar de marktkraam van de familie Scholten om hen de feliciteren met hun 50 jarig jubileum. Want al 50 jaar werken op een marktkraam, sjouwen met groente en fruitkisten op vier verschillende marktdagen is niet mis. Het is Marty Scholten die met zijn groente en fruitkraam al 50 jaar op de Amstelveense weekmarkt staat. Samen met zijn zoon Jan-Geert die hem al 25 jaar ondersteunt en dochter Petra die ook alweer 12,5 jaar van de partij is. Natuurlijk zijn er ook andere medewerkers maar zij zijn 'de familie Scholten' en daar gaat het nu om.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2022)

Als cadeau vanwege hun 50-jarig bestaan kregen vaste klanten deze unieke pollepel

De kraam staat tegenover het ING Bank gebouw op het Stadsplein van Amstelveen en makkelijk bereikbaar via de straat Meander door het zijstraatje dat naast de bank loopt. De familie Scholten neemt ruim de tijd voor haar klanten, geeft advies en is iedereen dankbaar voor hun aankoop. Dochter Petra zegt vaak als de boodschappen zijn afgerond heel streng: 'Tot slot wil ik u dan nog ... (en dan denk je wat is er gebeurd?) .... een heel mooi weekend toewensen!' Dat is altijd wel grappig. Als de aardbeientijd bijna ten einde is dragen ze schorten met aardbeien en kersen en is het volop kersentijd dan dragen ze schorten met kersen en elke keer zie je weer iets anders of nieuws. De groeten en het fruit zijn van goede kwaliteit en ze willen ook graag dat je meldt als iets niet naar tevredenheid was, want dan zijn ze niet te beroerd om je hiervoor iets anders terug te geven.

Op hun website staat: 'Wij zijn een echt familiebedrijf. Ooit begonnen met vader Marty en moeder Greet die aardappels aan de deur verkochten en op de markt stonden. Toen een groentewinkel in Amsterdam en een marktkraam. Inmiddels richten we ons volledig op de markt. Vader Marty en moeder Greet spelen daarbij nog steeds een belangrijke rol. We zijn trots dat wij ? Jan-Geert, Petra en Merel - als zoon en dochters de passie van onze ouders kunnen voortzetten. Ook Stephanie en Ans zijn inmiddels als vaste verkopers onderdeel van onze familie geworden. Wat zijn we blij dat zij al jaren met veel liefde voor ons werken. Niets leuker dan klanten blij maken met verse producten! Dat hopen we nog vele jaren te kunnen doen.'

Het is bijna iedere vrijdag dat één van de redactieleden met veel plezier naar de vrijdagmarkt gaat en bij Scholten haar boodschappenlijst afwerkt. Vergeet niet dat als je, als Amstelveense klant je groente en fruit op de dinsdagmarkt in Aalsmeer bij Scholten koopt, hen een mooie week toewenst. Waarom? Anders denkt Jan-Geert telkens dat het bijna weekend is. Ze herkennen namelijk hun vaste klanten van de marktdag en dat voelt echt heel vertrouwd!

Lees ook hun website: Scholten Groente & Fruit

Klik hier voor andere foto's in de categorie Stadshart