Bijgewerkt: 10 augustus 2022

Jan Coevert
Overleden - 2022

Foto's -> Buurgemeenten -> Amstelveen
Buurt over Ouderkerk


Jan CoevertOverleden
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jan Coevert erevoorzitter van de Stichting Vrienden van het Pontje volgt de toespraken op zondagmiddag 26 september 2021 tijdens de feestelijke bijeenkomst ter ere van het 25 jarige bestaan van de Stichting Jan Coevertveer met het Ponthuis aan de Amstelzijde in Amstelveen

Bron: Stichting Vrienden van het Pontje - 23-02-2022

De Stichting Vrienden van het Pontje meldt in een bericht dat Jan Coevert (1943) de oprichter en erevoorzitter van de stichting is op 19 februari 2022 op 79 jarige leeftijd isoverleden. 'Reeds lang voordat hij onze stichting oprichtte heeft hij zich, met steun van zijn gezin, maximaal ingezet tot behoud van het pontje. Tot op het laatst was Jan intensief betrokken bij zijn stichting en ons pontje. Zonder Jan hadden we nu geen pontje! Een aimabel man is ons ontvallen. Wij wensen Risje. Peter en Judith. Johan. Sabina en Geren de kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.'Bestuur, donateurs en vrijwilligers.

Op zaterdag 26 februari 2022 om 13.45 uur is er op de Amstelzijde ter hoogte van het Pontje voor een ieder gelegenheid voor een laatste groet.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2022)

Rouwadvertentie van Jan Coevert op 23 februari 2022


Jan Coevert veer
Op de plek waar de Pont nu over de Amstel vaart heeft tijdenlang een brug gelegen, de Lange Brug genaamd. Het beweegbare deel daarvan is nog te bewonderen in het Openluchtmuseum bij Arnhem. Toen een nieuwe brug werd gebouwd op ongeveer 400 meter verder richting Amsterdam, kwam er voor voetgangers en fietsers een pontverbinding. De Pont voer dagelijks van zeven uur in de ochtend tot een half uur na zonsondergang ('s zondags van kwart voor zeven tot één uur 's middags). Nadat de nieuwe brug in gebruik werd genomen, voer de Pont nog even trouw. In de jaren 1970 werd de Pont opgeheven tot verdriet van de bewoners van de Amstelzijde (de Amstelveense kant van de rivier) en van de vele recreatieve fietsers.

Na vele pontloze jaren nam Jan Coevert met zijn smederij de Pont over van de gemeente. Hij zorgde voor een grote opknapbeurt en bracht de Pont weer één keer per jaar op Koninginnedag in de vaart. Sinds 1995 zorgt de Stichting Vrienden van het Pontje ervoor dat de Pont tijdens de zomerperiode op de meeste zondagen weer vaart.

De Amstel en Ouderkerk
De Amstel is in Nederland een bekende rivier. Zo bekend is Ouderkerk misschien niet, maar bij de Amsterdammers is Ouderkerk vanouds populair. In zijn of haar vrije tijd zocht men graag de Amstel op. Vele jaren zorgde rederij De Eendracht voor een regelmatige verbinding per boot tussen de hoofdstad en Ouderkerk.
Lees verder: https://www.amstelveenweb.com/fotodisp&fotodisp=4761

Klik hier voor andere foto's in de categorie Buurgemeenten