Bijgewerkt: 27 februari 2024

Inbar Hasson gaf fotocollage
aan Gemeente Amstelveen - 2022

Foto's -> Gebeurtenissen -> ANNA

Inbar Hasson gaf fotocollageaan Gemeente Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur met beeldend kunstenaar Inbar Hasson en haar fotocollage
in ANNA op 10 februari 2022

Bron: Amstelveenweb/Inbar Hasson - 11-02-2022

Op donderdagmiddag 10 februari 2022 heeft Inbar Hasson (1973 - Israël) een multidisciplinaire kunstenaar die in Nederland woont, tijdens een bijeenkomst in ANNA één van haar kunstwerken aan de gemeente Amstelveen geschonken. Het was een kleine groep dat dit gebeuren bijwoonde. Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur hield een kort inleidend woordje, waarna Inbar Hasson haar werk overhandigde - een fotocollage. De wethouder was hier erg blij mee en na ondertekening van het officiële schenkingsdocument werd het kunstwerk eigendom van de gemeente Amstelveen. Dit werd kort gevierd met een hapje en een drankje, waarna de meeste gasten weer huiswaarts keerden.

Inbar Hasson is een multidisciplinaire kunstenaar die in Nederland woont. Na een opleiding in Interior Design aan het Technion Institute of Technology, Geschiedenis en Midden-Oosten studies aan de Universiteit van Tel Aviv, heeft Hasson, naast het schilderen, haar praktijk in Interior Design uitgeoefend in Israël en Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De fotocollage uit 2019 van beeldend kunstenaar Inbar Hasson dat ze aan de gemeente Amstelveen geschonken. Fotomontage is het proces en het resultaat van het maken van een compositiefoto door het knippen, plakken, herschikken en overlappen van twee of meer foto's tot een nieuw beeld

In dit kader heeft zij een onafhankelijke ontwerpstudio opgericht en geleid, eerst in Kiryat Ono en daarna in Amsterdam. Ongeveer acht jaar geleden besloot zij zich uitsluitend aan de kunst te wijden en studeerde af aan de Wackers Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam onder mentorschap van Sam Drukker. Haar werk kenmerkt zich door het combineren van technieken als schilderen, fotografie, collage en digitaal werk. Het atelier van Inbar bevindt zich in Ateliers 24 aan de Amsterdamseweg 24 te Amstelveen. Haar werken kunt u nog zien in de KYAS ART SALON aan de Keizersgracht 221 in Amsterdam.Volgens wethouder Raat krijgen in juni 2022 alle Amstelveners een uitnodiging om gratis in Museum JAN en het Cobra Museum de gemeentelijke kunstcollectie te bewonderen. Een deel van deze collectie is te zien in het raadhuis van Amstelveen, maar daar is de toegang voor het publiek in de ‘huiskamer’ erg beperkt en eigenlijk onbereikbaar geworden.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen