Bijgewerkt: 14 juli 2024

Verlichte Berenparade - 2021

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Verlichte Berenparade
(Amstelveenweb.com

Bron: Stadshart Amstelveen - 03-12-2021

14 schitterende beren en uniek prentenboek zorgen voor magische beleving tijdens het shoppen in de wintermaanden.
Tot 9 januari 2022 staat Stadshart Amstelveen weer in het teken van Amstelveen Twinkelt. En dit jaar maakt de metershoge kerstbeer, die al 10 jaar tijdens de feestdagen op het Binnenhof te vinden is, plaats voor nieuw gezelschap: zijn familie. In het centrum strijkt een heuse berenparade neer van 14 ‘schitterende’ beren met elk hun eigen beroep: van politie tot kok, van brandweer tot schoonmaker en van muzikant tot voetballer. De berenfamilie wordt aangevuld met vele andere dieren uit het dierenrijk. Daarnaast zijn ook alle winkels in de feestsferen om het winkelend publiek een extra magische beleving mee te geven, iets wat hoog in het vaandel staat bij het winkelcentrum. Ook is er dit seizoen een uniek prentenboek te koop, gebaseerd op de fonkelende figuren. In 'Een beregoede nacht' neemt Amstelveen-mascotte Sammie het Zwijntje de hoofdrol voor zijn rekening. Sammie en de beren komen ’s nachts tot leven in het winkelcentrum en beleven bereleuke avonturen. Het unieke prentenboek is vanaf 22 november 2021 te koop voor € 12,95. Per boek wordt er € 7,50 gedoneerd aan Stichting KiKa, het goede doel, waar Stadshart Amstelveen zich al jaren voor inzet. Het boek is te verkrijgen bij de receptie van Stadshart Amstelveen en bij Boekhandel Libris Venstra.Sammie het Zwijntje is de mascotte van Stadshart Amstelveen, die zijn oorsprong vindt in het bronzen beeld ‘Het Zwijn’ van beeldhouwer Karl Pelgrom. Het beeld won in 1962 de eerste prijs bij de beeldententoonstelling in de Keukenhof en staat sinds die tijd, op enkele omzwervingen na, op het centrale plein in het Binnenhof. Vele Amstelveners hebben nostalgische herinneringen aan het beeld: al decennialang klimt menig kind graag op zijn rug.

Shopping Center Manager Eduard Helwig: 'De glans op de rug van het beeld van het Zwijntje laat zien dat vele kinderen hier al tientallen jaren plezier van hebben. Toen het idee rees om een prentenboek te maken, was het overduidelijk dat mascotte Sammie het Zwijntje daar een hoofdrol in zou spelen. Het idee om de familie van de kerstbeer tot leven te brengen was ook snel geboren en in samenwerking met Avontuur-BlachereNL is ons winkelcentrum nu veertien karakteristieke beren rijker. In prentenboek “Een Beregoede Nacht” komt Sammie ’s nachts – als de deuren van het winkelcentrum gesloten zijn – tot leven en ontmoet de berenfamilie. Kinderen en volwassenen kunnen dankzij het prentenboek de magie van Stadshart Amstelveen mee naar huis nemen. Hiermee steunen zij ook meteen het goede doel.'

Over Stadshart Amstelveen
Stadshart Amstelveen staat voor sfeervol en elegant winkelen. Het overdekte winkelcentrum biedt onderdak aan meer dan 150 winkels en restaurants, zoals de Bijenkorf, ZARA, Dille & Kamille, Intimissimi, Calzedonia, Massimo Dutti, Nespresso, NA-KD en Costes. Naast deze bekende merken, zijn er ook diverse boetiekjes, vernieuwende concepten en een Vershart te vinden. Het winkelcentrum is zeven dagen per week open met jaarlijks 10 miljoen bezoekers.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen