Bijgewerkt: 24 april 2024

Forse botsing
Dorpsstraat - 2021

Foto's -> Oude Dorp -> Diverse Gebeurtenissen

Forse botsingDorpsstraat
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2021)

De Dorpsstraat in Amstelveen op zondagavond 11 juli 2021 na de aanrijding

Bron: Politie Basisteam Amstelveen - 12-07-2021

Afgelopen zondagavond 11 juli 2021 genoten vele Amstelveners van de finale van het EK-voetbal toen zij werden opgeschrikt door een behoorlijke knal. Ter hoogte van Café Thijs en de snackbar in het Oude Dorp vond een forse aanrijding plaats - meldt Politie Basisteam Amstelveen.
De bestuurder van een personenauto raakte daar de macht over het stuur kwijt en ramde een hekwerk, plantenbakken, een lantaarnpaal en een boom. Hierbij ontstond forse schade en kwam de boom grotendeels op de auto terecht.

Vanwege zijn verwondingen is de bestuurder onderzocht door het opgeroepen ambulancepersoneel. Op straat werd door hem alle medewerking geweigerd tot een blaastest en speekseltest. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar de collega's van Politie Basisteam Zuid-Buitenveldert moesten hem vrij snel daarna weer van de straat halen. De bestuurder bleek te zijn gevlucht. De bestuurder is daarom aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed. Omdat hij in het ziekenhuis toch daarna werd behandeld werd hem gevraagd zijn medewerking te verlenen aan een bloedproef. Ook dit werd door de verdachte geweigerd waarop direct zijn rijbewijs is ingevorderd. Na behandeling in het ziekenhuis is hij ontslagen en direct overgebracht naar ons cellencomplex alwaar hij vanmorgen verhoord is.

Er zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt en ingezonden worden naar het Openbaar Ministerie.

Heb je nog (meer) informatie en nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 en verwijs naar proces-verbaalnummer 2021142675. De collega's van de nachtdienst willen via deze weg alle getuigen, betrokken bewoners en ondernemers bedankt voor hun medewerking en de vele getuigenverklaringen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp