Bijgewerkt: 24 april 2024

Dorpsstraat deels afgesloten - 2021

Foto's -> Oude Dorp -> Diverse Gebeurtenissen

Dorpsstraat deels afgesloten
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het straatdeel van de Dorpsstraat tussen Café het Wapen van Amstelveen en Museum JAN is een voetgangers-verblijfgebied geworden

Bron: Gemeente Amstelveen - 30-07-2021

Sinds het afsluiten van een deel van de Dorpsstraat voor auto's, motoren en scooters twee weken geleden in Amstelveen deelt handhaving dagelijks meerdere mondelinge en officiële waarschuwingen uit. Volgende week maandag 2 augustus 2021 eindigt de waarschuwingsperiode en gaat de gemeente over tot het uitdelen van boetes als het inrijverbod wordt genegeerd.

Het straatdeel tussen Café het Wapen van Amstelveen en Museum JAN is een voetgangers-verblijfgebied waar fietsers en snorscooters ook zijn toegestaan. Dit is versneld ingevoerd nadat een automobilist op zondagavond 11 juli 2021 de macht over het stuur verloor en tegen een boom en op een leeg terrasje tot stilstand kwam. Terrasbezoekers aan de overkant kwamen met de schrik vrij.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving

Boetes
'Om verkeersdeelnemers in de Dorpsstraat te laten wennen aan de nieuwe verkeersregels hebben we de eerste twee weken waarschuwingen uitgedeeld. Vanaf maandag gaan we over op het uitdelen van boetes als de regels worden overtreden. Deze kunnen oplopen tot € 150,-. In dit deel van het Oude Dorp zijn veel terrassen gevestigd. Dat hier voertuigen voorbijrazen die harder rijden dan 25 kilometer per uur is levensgevaarlijk. Daarom zullen we hier streng op handhaven' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.

De regels
Verkeer dat komt laden of lossen mag tussen 09.00 en 16.00 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum JAN weer uit. Het straatdeel is momenteel afgesloten met een hek. Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum Jan en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Oude Dorp