Bijgewerkt: 1 maart 2024

Supermees-Superjuffie - 2021

Foto's -> Gebouwen -> Scholen

Supermees-Superjuffie
(Foto Libris Venstra - 2021)

Amy Loman de Superjuffie van 2021 en de scholieren bij Libris Venstra op 2 juli 2021

Bron: Libris Venstra - 03-07-2021

Vrijdagmiddag 2 juli 2021 is juf Amy Loman van de Roelof Venema School bij boekhandel Libris Venstra op het Stadsplein Amstelveen verkozen tot Superjuffie van het jaar 2021. Zo’n 250 kinderen hebben via de kinderkrant Amstelkids hun stem voor een juf of meester uit Amstelveen voor de Superjuffie en SuperMees verkiezing 2021 uitgebracht.

Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een stoere juf met superkrachten. Mees Kees, aankomend leraar vol goede ideeën, speelt de hoofdrol in de boeken van Mirjam Oldenhave. Uit alle stemmen, met bijbehorende motivatie, zijn door de organisatie, Boekhandel Libris Venstra en de kinderkrant Amstelkids, drie genomineerden gekozen. Meester Pieter (Brede School Rembrandt) en juf Rosan (De Triangel) gingen uiteindelijk net niet met de eretitel naar huis, maar deelden een mooie tweede plek. Vanwege corona waren de klassen van de genomineerden dit jaar niet uitgenodigd bij de verkiezing. Toch kwam een aantal kinderen stiekem meekijken of hun juf of meester de grote winnaar zou worden.

De prijs werd uitgereikt door Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en kinderburgemeester Elina. 'Een superjuf of meester moet vertrouwen hebben in kinderen' - zo vindt Elina. Frank Berkhout benoemde expliciet dat de drie genomineerden door hun uitverkiezing alle drie winnaars zijn. Rosan, Pieter en Amy gingen naar huis met een grote bos bloemen, een boekenpakket voor in de klas en een oorkonde. Juf Amy: 'Ik wil de kinderen in de klas bedanken. Ik voel me heel erg vereerd en had dit totaal niet verwacht.' Sinds 2015 organiseert Libris Venstra jaarlijks deze verkiezing. Door de coronapandemie vond er in 2020 geen verkiezing plaats. Dit jaar is de boekhandel een samenwerking met Amstelkids gestart. 'We hebben ontzettend veel aanmeldingen gehad. En we zijn heel blij dat we, ondanks alle coronaproblemen, toch een verkiezing hebben kunnen organiseren' - aldus Ada Ruiter van de boekhandel. Amy Loman is de opvolger van Bart Johannesma die in 2019 namens de Piet Hein School won.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen