Bijgewerkt: 3 december 2021

Piano voor Rondreis - 2021

Foto's -> Gebeurtenissen -> Muziekuitvoeringen

Piano voor Rondreis
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Bert de Pijper fractievoorzitter van ChristenUnie-Amstelveen, Herbert Raat wethouder en Frank van Kerkwijk eigenaar van de pianozaak naast de gekochte Yamaha piano

Bron: Gemeente Amstelveen - 24-04-2021

Amstelveense organisaties en instellingen, zoals ondernemersverenigingen en winkelcentra, kunnen binnenkort een piano lenen van de gemeente. Het doel is dat de piano op reis gaat door heel Amstelveen, zodat zoveel mogelijk mensen van pianomuziek kunnen genieten.

De gemeenteraad heeft eind 2019 de motie Een Stadspiano op het plein, een initiatief van de ChristenUnie-Amstelveen, aangenomen. Het idee was om, naar het voorbeeld van de piano op het plein in Jeruzalem en de piano’s op treinstations, te onderzoeken of een ‘stadspiano’ op of nabij het Stadsplein geplaatst kon worden. Vanuit het Stadshart bleek er echter geen animo voor te zijn. Ook bleek het lastig om elders een piano een plek te geven in de buitenruimte vanwege de weersomstandigheden. Dit heeft de gemeente vorig jaar doen besluiten om een piano in het raadhuis te plaatsen die op speciale gelegenheden en rond raadsvergaderingen ingezet kan worden. Maar daar blijft het niet bij. De gemeente heeft nóg een alternatief bedacht die nog meer Amstelveners kan bereiken: een rondreizende piano, waar Amstelveners op kunnen spelen.

Inspiratie
'Samen met ChristenUnie -fractievoorzitter Bert de Pijper heb ik hiervoor onlangs een prachtige en compacte piano gekocht bij Van Kerkwijk Piano’s. Het is geweldig dat wij Amstelveners op deze laagdrempelige manier kunnen laten genieten of laten kennismaken met pianomuziek. Denk aan het plaatsen van de piano in een winkelcentrum, waar iedereen erop kan spelen. Kunst en cultuur brengen Amstelveners nader tot elkaar, het inspireert en zet aan tot nadenken. Ik ben dan ook blij dat Bert de motie heeft ingediend en dat het unaniem is aangenomen door de gemeenteraad. We hopen op veel aanvragen van Amstelveense instellingen en organisaties. Ook pianoleraren die een openbaar concert met hun leerlingen willen geven, roepen we op om zich te melden'
- zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Aanvraag
Amstelveense instellingen en organisaties die geïnteresseerd zijn, kunnen een aanvraag doen bij de gemeente om de piano te lenen door een e-mail te sturen naar kunstencultuur@amstelveen.nl. Vanwege de coronamaatregelen is het nu niet mogelijk om evenementen te organiseren. Zodra de maatregelen het toelaten, organiseert de gemeente een officieel startmoment voor de pianotour.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS