Bijgewerkt: 24 april 2024

Viaduct Ouderkerkerlaan
en bushalte klaar - 2020

Foto's -> Vervoer -> Metro-Tram Amstelveenlijn

Viaduct Ouderkerkerlaanen bushalte klaar
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De bushalte van buslijn 365 van Connexxion op het viaduct van de Ouderkerkerlaan. Het wegdek is bijna klaar op 8 november 2020

Bron: Gemeente Amstelveen - 06-11-2020

Na ruim een jaar hard werken is het verkeersknooppunt Ouderkerkerlaan zo goed als af. De komende weken zal aannemer BAM de laatste puntjes op de i zetten. De verbreding van het viaduct was het laatste project vooruitlopend op de werkzaamheden aan de A9.

Op 5 september 2019 gaf Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer samen met Gerard Slegers, bestuurslid van de Vervoerregio Amsterdam, het startsein voor de werkzaamheden. Inmiddels ligt er een verbreed viaduct, ruim 300 fiets-parkeerplekken (met 5 bakfiets-parkeerplekken), een fietstunnel en een extra fietsverbinding bij de Keerpuntweg.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Vlnr.: Reinier Pieters contractmanager van aannemer BAM Infra bij de gemeente Amstelveen, Cyril Barendse projectleider van BAM Infra met wethouder Rob Ellermeijer op het wegdek van het Ouderkerkerlaan viaduct op 4 november 2020


'Er is ontzettend veel werk verricht. Complimenten aan BAM die dit in zo’n korte tijd voor elkaar heeft gekregen. Dit is een belangrijk OV-knooppunt met de toekomstige Amsteltram en onder meer bussen 356, 174 en 199 met verbinding naar de NS stations Zuidas, Schiphol, Bijlmer Arena en Haarlem. De verbreding was nodig om de capaciteit van het onderliggend wegennet te vergroten en te zorgen voor een goede doorstroming tijdens de werkzaamheden aan de A9' - aldus wethouder Ellermeijer.

Ook was afstemming met de Amstelveenlijn noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het inhangen van de lift en het precies laten aansluiten van de trappen en bovenleiding. In de toekomst kunnen reizigers snel en veilig overstappen van tram 25 naar de bussen en andersom. Vanaf 16 november 2020 start BAM (Bataafsche Aanneming Maatschappij) met het planten van de bomen, heesters en het bosplantsoen op diverse plekken rond het knooppunt. De grond en de bermen langs de weg worden dan ingezaaid met graszaad.
Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Het viaduct van de Ouderkerkerlaan op 8 november 2020 van de Beneluxbaan gefotografeerd


In overleg met de gemeente zaait BAM in maart of april 2021 een bloemen- en kruidenmengsel in om de biodiversiteit te bevorderen en het knooppunt ook een mooi bloemrijk aangezicht te geven. Daarnaast zijn er nog enkele werkzaamheden aan de bushokjes en verkeerslichten.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Vervoer