Bijgewerkt: 7 augustus 2022

Zwarte Pad wordt
eindelijk hersteld
Deel 1 - 2020

Foto's -> Straatgezichten -> Zwarte Pad-Kazernepad

Zwarte Pad wordteindelijk hersteldDeel 1
(Amstelveenweb.com - 2020)

Het asfalt van het Zwarte Pad is verwijderd, evenals de enorme wildgroei van struiken en planten
De foto is genomen vanaf de Zetterij richting de Binderij.

Kazernepad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Foto genomen vanaf de Binderij richting Zetterij
De linkerkant van de sloot met rechts het verdwenen Zwarte Pad / Kazernepad

Kazernepad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Foto genomen vanaf de Binderij richting Noorddammerlaan

Kazernepad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Van dichterbij is te zien dat de houten damwand bijna in zijn geheel is weggerot

Het Zwarte Pad, officieel het Kazernepad genoemd, is een belangrijke fietsverbinding tussen Amstelveen-Zuid en Amstelveen-Noord en wordt volop gebruikt. Omdat de houten damwand onder het fietspad was bezweken ter hoogte van de Zetterij, werd het deel van het fietspad om veiligheidsredenen direct afgesloten in oktober 2019. Echter sinds 2018 is men al bezig met plannen voor de vernieuwing, hetgeen nu eindelijk is begonnen

Kazernepad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Op dit bord is te zien dat het herstellen zeker nog tot februari 2021 gaat duren

Bron: Gemeente Amstelveen - 27-10-2020
De gemeente Amstelveen start woensdag 28 oktober 2020 met het herstel van het Zwarte Pad tussen Zetterij en Noordammerlaan. Dit deel van het fietspad is al een hele tijd afgesloten vanwege een onveilige damwand die het fietspad op zijn plaats moet houden. Het fietspad wordt hersteld en gelijk verbreed. Een duurzame oplossing is gezocht, waarmee de gemeente weer jaren vooruit kan. Dit heeft aanzienlijk meer tijd gekost dan gebruikelijk. Er was veel overleg nodig met externe partijen, zoals het waterschap en nutsbedrijven. Ook mislukte in eerste instantie de aanbesteding. Bouwbedrijf BAM gaat nu de enorme klus klaren.

Wat gaat er gebeuren?
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het weghalen van struiken, hekken en borden en sloop van de oude damwand en het oude fietspad. De vergunningen voor het plaatsen van de nieuwe damwand zijn nog in behandeling bij onder andere Waternet. Nadat we die hebben ontvangen, kan BAM de nieuwe damwand aansluitend plaatsen, het nieuwe fietspad aanleggen en hekken en verlichting aanbrengen. Het streven is dat het fietspad eind februari 2021 weer in gebruik genomen kan worden.

Tijdelijk dempen sloot
De machine die nodig is om de nieuwe damwand te plaatsen, heeft meer ruimte nodig dan er nu is. Met het waterschap is daarom afgesproken dat BAM de sloot naast het fietspad tijdelijk mag dempen. BAM gebruikt de demping als werkterrein. Na het werk graaft BAM de sloot weer uit. Het water dat door de sloot stroomt, wordt tijdens de demping omgeleid met buizen en een pomp. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van enige geluidsoverlast. De werkzaamheden gebeuren in principe overdag. De aannemer zal er alles aan doen om de overlast te beperken.

Gedurende de werkzaamheden is de omleiding van dit deel van het fietspad nog nodig. De woonwagens aan de Binderij blijven via de Binderij bereikbaar voor auto’s. De aannemer zorgt ervoor dat er altijd een doorgang is vanaf de Binderij naar de woonwagens. De andere straten blijven ook bereikbaar.

Kazernepad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Er moet nog flink wat werk worden verzet

Kazernepad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Bord dat na het eerste stukje vanaf de Noorddammerlaan is geplaatst. Of dit deel ook wordt aangepakt is niet duidelijk, het kruist het spoor van de Museumtram en leidt dan naar de Binderij

Kazernepad Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

Impressie van het Zwarte Pad, kijkend vanaf de Binderij richting Zetterij, dus nu maar hopen
dat het snel februari 2021 wordt.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten