Bijgewerkt: 20 juli 2024

Kruispunt Kronenburg - 2020

Foto's -> Straatgezichten -> Beneluxbaan

Kruispunt Kronenburg
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Van de halte Kronenburg zijn de tramrails richting Amsterdam goed zichtbaar met de twee ESSO pompstations langs de Beneluxbaan op 27 september 2019

Tramhaltes Kronenburg en Zonnestein aan de Amstelveenlijn openen in het voorjaar van 2020. Om dat te realiseren, start VITAL eind januari met het ombouwen van de verkeerssituatie: het aansluiten van de nieuwe wegen op de bestaande wegen. Eerst bij Kronenburg, daarna bij Zonnestein. Hieronder kunt u meer informatie lezen over deze werkzaamheden en de planning daarvan.

Waar aannemer VITAL nu nog aan het afbouwen is, starten ze in de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari 2020 bij Kronenburg met het ombouwen van de verkeerssituatie. Op 9 maart 2020 gaat kruispunt Kronenburg dan helemaal open voor al het verkeer en kunnen OV-reizigers gebruikmaken van de nieuwe halte Kronenburg. Zodra Kronenburg open gaat worden de fiets- en voetgangersoversteek bij Biesbosch en de tijdelijke halte Biesbosch opgeheven. Kruispunt/halte Zonnestein gaat vervolgens op 4 mei 2020 open. Om de gevolgen voor het verkeer beheersbaar te houden is het niet mogelijk om de verkeerssituaties bij Kronenburg en Zonnestein tegelijkertijd om te bouwen. Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en helaas veel hinder voor het verkeer. Welke verkeerssituaties kunt u verwachten? We lichten ze in de bijlage (pdf 4 pagina’s) allemaal toe.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

Impressie van de ongelijkvloerse kruising Rembrandtweg-Beneluxbaan, de halte Kronenburg na de verbouwing


Tijdelijk pendelbusje voor voetgangers bij Zonnestein. Als op 9 maart 2020 halte Kronenburg open gaat, vervalt halte Biesbosch evenals de bijbehorende fiets- en voetgangersoversteek. Totdat halte Zonnestein op 4 mei open gaat kunnen OV-reizigers terecht bij de haltes Kronenburg en Onderuit. Fietsers kunnen gebruikmaken van de oversteek bij Kronenburg of het fietstunneltje bij Onderuit. Voor voetgangers komt er bij Zonnestein een tijdelijk pendelbusje. Dit busje zal rijden tussen Zonnestein en winkelcentrum Kostverlorenhof.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten