Bijgewerkt: 22 april 2024

Kunstconsult - 20ste eeuwse
toegepaste kunst - 2019

Foto's -> Musea -> Kunstconsult

Kunstconsult - 20ste eeuwse  toegepaste kunst
(Amstelveenweb.com - 2019)

Het gebouw van Kunstconsult 20ste-eeuwse toegepaste kunst

Aan de buitenkant van de voormalige taxigarage valt niets bijzonders te zien. Binnen bij Kunstconsult is een verrassende industriële look gecreëerd als decor voor een van de grotere collecties 20ste-eeuwse toegepaste kunst in Nederland. Met veel Nederlandse ontwerpen, maar buitenlandse iconen worden evenmin geschuwd.

Art Nouveau, Art Deco en naoorlogs design.
Naast vroeg 20ste-eeuwse stijlen als Art Nouveau, Amsterdamse School, Art Deco en Modernisme, legt Kunstconsult zich toe op naoorlogs design over de 500 m² showroom. Meubels uit alle moderne stromingen van de 20ste eeuw worden gecombineerd met glaskunst en keramiek van 1900 tot nu. Ook meubels, lampen, tapijten, sculpturen en schilderijen maken deel uit van de collectie. Normaal gesproken is de galerie geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens beurzen, feestdagen en in vakantieperiodes worden afwijkende tijden gehanteerd.

Het Kunstconsult team

Wiljan Versteeg
Met ruim een kwart eeuw ervaring in de kunsthandel onze éminence grise. Medeoprichter van Kunstconsult. Kent als senior taxateur de markt van binnen en van buiten. Komt bij talloze verzamelaars en liefhebbers over de vloer. Ons opperhoofd inkoop en verkoop, dus heel veel onderweg. Wiljan is onze specialist op het gebied van collectievorming en verkoop van complete verzamelingen en bedrijfscollecties. Wilt u weten wat Kunstconsult hierin voor u kan betekenen?
Naomi Verbeek
Kei van een galeriemanager. Kunsthistorica met een grote liefde voor 20ste-eeuwse toegepaste kunst. Gezegend met een groot verteltalent. Bevlogen cursusleider, onder meer van onze cursus Kijken naar 20ste-eeuwse glaskunst. Junior taxateur bij Tussen Kunst & Kitsch. Naomi is de spin in het web bij Kunstconsult. Wilt u meer weten over het kopen en inbrengen van objecten en over de manier waarop wij te werk gaan?
Belinda Visser
Stond 25 jaar geleden mede aan de wieg van Kunstconsult. Heeft oog voor goede objecten. En is altijd op zoek naar de verhalen áchter die objecten. Onderzoeker en storyteller pur sang. Initiator en hoofdredacteur van Art Deco magazine. Verdiende haar sporen in marketing en communicatie, ook als strategisch adviseur voor grote bedrijven. Het meest trots op het verhaal van Kunstconsult zelf: Van winkeltje-uit-liefhebberij tot een Showcase op TEFAF Maastricht. Belinda gelooft in de kracht van een goed netwerk. Wilt u adverteren in Art Deco magazine of ziet u andere kansen om samen te werken?
Noortje Remmerswaal. Galerie-assistent. Kunsthistorica met een groot gevoel voor styling. Heeft een stijlvolle visie op het combineren van objecten en heeft zich daarmee ontpopt als de interior decorator van Kunstconsult. Noortje is verantwoordelijk voor de online content van Kunstconsult. Ze verzorgt de fotografie, doet onderzoek naar collectiestukken en is redacteur van Art Deco magazine.
Bron: Website Kunstconsult

Adres: Kunstconsult ? 20th century art objects, Smederij 4, 1185 ZR Amstelveen
Te bezoeken op: dinsdag t/m zondag 13.00 ? 17.00 uur
of op afspraak: +31 (0)20 341 647 6.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea