Bijgewerkt: 22 april 2024

Afscheid van Tieke en Jan - 2019

Foto's -> Natuur -> Amsteltuin tot mei 2019

Afscheid van Tieke en Jan
(Foto Jan Schake - 2019)

Tieke en Jan zijn Amstelveen en haar bewoners dankbaar voor hun enthousiasme,
waardoor zij hun droom vanaf 2006 hebben kunnen realiseren

Begin mei 2019 hebben Jan en Tieke de leiding van de Amsteltuin overgedragen aan Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra. Jan en Tieke besloten om na 13 jaar aan en op de Amsteltuin gewerkt te hebben, een nieuwe start te maken in hun leven. Jan inmiddels 66 jaar en Tieke iets jonger, willen een wat rustiger leven gaan leiden. Het is inmiddels eind september 2019 en het concept van de Amsteltuin staat na de overname nog steeds fier overeind met Annelies en Douwe. Het echtpaar hoopt alle mensen die de Amsteltuin bezoeken een onvergetelijke herinnering te geven, net als Jan en Tieke en die hebben daar veel vertrouwen in.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2019)

Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra


De Amsteltuin heeft verschillende gezichten
Uiteraard is de Amsteltuin een Unieke Wijngaard op een bijzonder fraaie plek aan de rand van de Bovenkerkerpolder. De wijnen die jaarlijks worden geproduceerd zijn niet te versmaden. De vele medailles die de wijnen tijdens de nationale wijnkeuring hebben gekregen zijn daarvoor illustratief. Het jaar 2018 was overigens een topjaar en die wijnen zijn nu volop verkrijgbaar.

Het Dagcentrum van de Amsteltuin is wellicht maatschappelijk de belangrijkste verbinding met Amstelveen. Al vele jaren worden de deelnemers door een geweldig team van personeel en vrijwilligers in de watten gelegd. De deelnemers zijn over het algemeen mensen met geheugenproblematiek die nog thuis wonen. Er is de gemeente Amstelveen veel aan gelegen om door deze dagbesteding de partners en mantelzorgers van de deelnemers te ontlasten, zodat ze zo lang mogelijk bij elkaar kunnen blijven. De dagbesteding is vooral gericht op het verwennen van de deelnemers, waardoor iedere dag toch weer een dag is ‘met een gouden randje’.

Ook is de Amsteltuin een Vergader- en Feestlocatie, waar meer dan 150 keer per jaar groepen te gast zijn om van de inspirerende en mooie omgeving van de Amsteltuin te genieten.

Jan en Tieke zijn inmiddels vertrokken naar Weesp waar zij een hele fijne woning hebben gevonden. Zij zijn de gemeente Amstelveen, haar bewoners en alle gasten van de afgelopen jaren, dankbaar voor hun enthousiasme waardoor Tieke en Jan de droom vanaf 2006 hebben kunnen realiseren. Het waren 13 prachtige jaren. Overigens blijft Jan dit jaar nog wel betrokken bij de wijngaard om zijn kennis en kunde zo goed mogelijk over te dragen.

Contactgevens van de nieuwe eigenaren Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra
www.amsteltuin.nl - info@amsteltuin.nl
Adres: Langs de Akker 5, 1186 DA Amstelveen - 06 137 159 88
Openingstijden: maandag-donderdag: 9.00-17.00 uur - vrijdag-zaterdag: op afspraak
zondag gesloten
Rondleidingen en proeverijen alleen op reservering voor groepen van 15 personen of meer, via info@amsteltuin.nl

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur