Bijgewerkt: 13 april 2024

Jan Verschoor
Nieuwe Objecten - 2018

Foto's -> Musea -> Museumhuis

Jan VerschoorNieuwe Objecten
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De huiskamer van Jan Verschoor, het zogenoemde Museumhuis op 21 december 2018

Wat begon met het tweepotige behanghaakje van messing, gemaakt door Jan van der Togt op de zolder van zijn ouderlijk huis, vindt zijn vervolg op de bovenverdieping van de woning van Jan Verschoor. Daar op de bovenverdieping van het Museumhuis, waar de beeldend kunstenaar ook woont, maakt Jan Verschoor nieuwe objecten van messing, blik en objecten in gemengde techniek met kralen.

Foto Amstelveen
(Bron Jan Verschoor - 2018)

Verschillende kunstobjecten van beeldend kunstenaar Jan Verschoor


Zijn inspiratie vindt zijn oorsprong in een ontmoeting ruim 22 jaar geleden aan het atelier van César Baldaccini een bekende Franse beeldhouwer (1921-1998) in Parijs, die naast grote beelden in brons ook objecten maakte van blik. Een mooi en zeer bekend kunstwerk is een werk gemaakt van colablikjes. Dit kunstwerk is te bewonderen in het Museumhuis, te midden van de werken van Jan Verschoor. César maakte zijn objecten dan van blikjes, Jan Verschoor maakt voor zijn objecten gebruik van koektrommels en blik. Deze nieuwe objecten zijn wederom een bewijs van de enorme energie en creativiteit van deze innemende kunstenaar.

Het Museumhuis toont behalve deze objecten ook bronzen beelden en glassculpturen van de hand van Jan Verschoor. Zijn huis is een verlengde van het Museum Jan van der Togt en toont in een intieme ambiance de enorme veelzijdigheid van deze kunstenaar.

In het Museumhuis bent u van harte welkom tijdens de openingstijden van Museum Jan van der Togt
Adres: Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur
Toegangsprijzen: Volwassenen € 10 Kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea