Bijgewerkt: 17 april 2024

In Memoriam Lia Kraan - 2018

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

In Memoriam Lia Kraan
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Mevrouw Lia Kraan-Schippers naast beeldend kunstenaar Jan Verschoor op 27 oktober 2016 tijdens de opening van de expositie 'Ode aan Jan Verschoor' in Schouwburg Amstelveen

Afgelopen woensdag 28 november 2018 is Lia Kraan-Schippers op 91-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Amstelveen. Samen met Jan van der Togt en beeldend kunstenaar Jan Verschoor was zij in 1991 de oprichter van Museum Jan van der Togt.

Lia Kraan-Schippers was een opvallende verschijning: altijd prachtig gekleed en in de nabijheid van Jan Verschoor tijdens openingen in het museum. Met haar overlijden verliest het museum een krachtige persoonlijkheid en geliefd mens. Na zijn pensionering bij Tomado begon Jan van der Togt met het verzamelen van kunst. Hij woonde – na het overlijden van zijn vrouw Tine – alleen in hun appartement in Antwerpen. In het appartement eronder woonde Lia Kraan-Schippers. Zij was weduwe, en raakte bevriend met Jan van der Togt. Later zou hij haar introduceren bij zijn bevriende kunstenaar Jan Verschoor. Samen ontstond het idee om een museum te stichten, zodat de kunstverzameling van Jan van der Togt bijeen zou blijven.


Als eerbetoon aan Lia Kraan begon haar uitvaart vanaf het Museum Jan van der Togt
Amstelveenweb.com geeft Lia Kraan op deze manier haar eerbetoon


Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea