Bijgewerkt: 26 februari 2024

Nieuw kantoor ABN-AMRO - 2018

Foto's -> Gebouwen -> Diversen

Nieuw kantoor ABN-AMRO
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het kantoorgebouw van ABN AMRO in Stadshart Amstelveen op 1 mei 2018, waar vroeger het Congrescentrum Amstelveen was gevestigd

Bron: Smith Communicatie/Amstelveenweb - 01-05-2018

ABN AMRO heeft haar nieuwe kantoor in Stadshart Amstelveen geopend aan het Sandbergplein 24. In dit duurzaam gebouwde kantoor kunnen klanten de nieuw ontwikkelde kantoorformule in de praktijk ervaren. In deze formule, die ABN AMRO met en voor haar klanten heeft ontwikkeld, staat de combinatie van persoonlijk contact en digitaal gemak centraal. Voor meer informatie www.stadshartamstelveen.nl

Foto Amstelveen
(Bron Smith Communicatie - 2018)

Het personeel voor het nieuwe kantoor van ABN AMRO in Stadshart Amstelveen


Het kantoor in Amstelveen is een pilot-kantoor, waar ABN AMRO nieuwe oplossingen en technologieën uitprobeert. Het kantoor is daarom flexibel van opzet. ABN AMRO ziet dat online en mobiel bankieren steeds belangrijker wordt en dat beeldbankieren – waar de kracht van hun expertise gecombineerd wordt met een digitaal kanaal - steeds vaker wordt ingezet. ABN AMRO vindt het belangrijk dat klanten hun bankzaken kunnen doen op de manier die zij wensen, waar en wanneer zij dat willen. In dit nieuwe kantoor is volop ruimte voor deze nieuwe manieren van bankieren. Sterker nog, het kantoor is hier volledig en met de nieuwste middelen voor ingericht.

Foto Amstelveen
(Bron Smith Communicatie - 2018)

De sfeervolle zithoek in het nieuwe kantoor van ABN AMRO


Duurzaam en circulair. Vanzelfsprekend zijn bij de verbouwing energiebesparende voorzieningen aangebracht, waardoor dit pand energielabel A heeft. Daarnaast heeft ABN AMRO leveranciers gevraagd om bij de verbouwing zoveel mogelijk materialen te gebruiken die al een leven achter de rug hebben. 'Deze circulaire aanpak levert mooie dingen op. Zo loop je het kantoor bijvoorbeeld binnen over een vloermat van tuftdoek, gemaakt van lege PET-flessen en gerecyclede garen van o.a. Urker visnetten en zijn de wandpanelen gemaakt van oude pallets uit heel Europa. Zo is er nog veel meer,'- aldus Selma van Staveren, Marketing Communicatieadviseur a.i. namens ABN AMRO.

ABN AMRO Bank N.V. is een Nederlandse bank met hoofdkantoor in Amsterdam. ABN AMRO Bank is de op twee na grootste bank van Nederland. In 2009 is de bank in haar huidige vorm hersteld, na de overname en opsplitsing van de oorspronkelijke ABN AMRO door een bankenconsortium bestaande uit Royal Bank of Scotland Group, Santander Group en Fortis. Na de ineenstorting van Fortis, die de Nederlandse activiteiten overnam, werd het samen met Fortis Bank Nederland genationaliseerd door de Nederlandse overheid. Ook in 2015 was het weer een overheidsbedrijf.

De bank is een product van een lange geschiedenis van fusies en overnames die dateren uit 1765. In 1991 kwamen Algemene Bank Nederland (ABN) en AMRO Bank (zelf het resultaat van een fusie tussen de Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank in de jaren 1960) overeen te fuseren tot de oorspronkelijke ABN AMRO. In 2007 was ABN AMRO de op één na grootste bank van Nederland en de op acht na grootste bank in Europa op het gebied van vermogen. Het tijdschrift The Banker and Fortune Global 500 plaatste het toen op de 15de plaats op de lijst van 's werelds grootste banken en had activiteiten in 63 landen met meer dan 110.000 medewerkers.

De Nederlandse regering heeft voormalig Nederlands minister van Financiën Gerrit Zalm benoemd tot CEO om de bank te herstructureren en te stabiliseren en in februari 2010 zijn de activa in eigendom juridisch afgesplitst van de activa in eigendom van RBS. Door deze splitsing zijn twee afzonderlijke organisaties ontstaan, ABN AMRO Bank N.V. en The Royal Bank of Scotland N.V. De eerste is gefuseerd met ABN AMRO Private Banking, Fortis Bank Nederland, de private bank MeesPierson (voorheen eigendom van de oorspronkelijke ABN AMRO en Fortis) en de diamantbank International Diamond & Jewelry Group tot ABN AMRO Group N.V., waarbij de naam Fortis op 1 juli 2010 is komen te vervallen. De overige delen van de oorspronkelijke ABN AMRO die nog in eigendom waren van The Royal Bank of Scotland N.V. werden ondertussen hernoemd, verkocht of gesloten. De Nederlandse regering heeft gezegd dat ABN AMRO ten minste tot 2014 staatseigendom zal blijven. Op 20 november 2015 heeft de Nederlandse overheid via een beursintroductie de onderneming opnieuw beursgenoteerd en 20% van de aandelen verkocht aan het publiek. ABN AMRO Bank heeft kantoren in 15 landen met 32.000 werknemers, van wie de meeste in Nederland zijn gevestigd, met slechts 5.000 in andere landen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen