Bijgewerkt: 22 juli 2024

De Olifant nu op
Westwijkplein - 2018

Foto's -> Straatgezichten -> Westwijk West

De Olifant nu opWestwijkplein
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De Olifant op het Westwijkplein

Het bronzen beeld de Olifant van de Amstelveense kunstenares Ella van der Ven is op donderdag 8 maart 2018 verhuisd van de Landtong naar het Westwijkplein. Wethouder cultuur Maaike Veeningen heeft samen met kunstenares en de voorzitter van de winkeliersvereniging een kijkje genomen bij de nieuwste aanwinst van Westwijk. Het wijkplatform is enthousiast over dit kindvriendelijke beeld.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Voorzitter van de winkeliersvereniging Westwijk, Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur en Economische Zaken en beeldend kunstenaar Ella van der Ven met de Olifant op Westwijkplein op 8 maart 2018


Het bronzen speelbeeld de Olifant stond al jaren bij de Henri Dunantschool en is in 1980 gemaakt door de beeldhouwster Ella van de Ven, in opdracht van de gemeente Amstelveen. Het is een echt speelbeeld, want de opening in de slurf van de olifant is een knikkerpotje, bij zijn staart kan je een springtouw inhaken en heb je dus een hand minder nodig bij het touwtje springen, op zijn rug is een geul gemaakt voor een bal, maar je kunt er natuurlijk ook op zitten, of onder de olifant doorkruipen.

Informatie over de kunstenares is te lezen bij Ella van de Ven of kijk bij speelbeelden en kunstwerken van Ella van de Ven.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten