Bijgewerkt: 31 januari 2023

Firma J.C.H. Barens & Zn
Bouw- en Grafwerken - 1958

Foto's -> Straatgezichten -> Heemraadschapslaan

Firma J.C.H. Barens & Zn  Bouw- en Grafwerken
(Foto Amstelveenweb.com )

Advertentie van de firma Barens & Zn, die met name grafzerken verkopen

Steenhouwerij J.C.H. Barens & Zn in Amstelveen was voor de senioren een begrip en de advertentie met grafzerken stond in vroeger tijden altijd in het Amstelveensch Weekblad bij de rouwadvertenties. Tijden veranderen en het bedrijf ontwikkelde zich. Anno 2019 is het bedrijf nog steeds in handen van Barens, de vierde generatie, nu onder de naam Barens Natuursteen.
Maar het begon allemaal in de Oude Karselaan nr 80, vlak bij het bruggetje naar het Amsterdamse Bos. De heer Johannes, Cornelis, Hendricus (J.C.H.) Barens, gehuwd met Margaretha Wichmann, begon in 1924 met het maken van asbakjes en vensterbanken van natuursteen en adverteerde hier ook mee. Door de toename van aanvragen van grafmonumenten en schoorsteenmantels, kreeg Barens op 15 januari 1924 een vergunning om bij het huis een loods te bouwen. Voor de opslag van materiaal huurde hij vanaf januari 1926 voor vijftig cent per jaar van de gemeente Nieuwer-Amstel een plek bij de vuilnisbelt.


(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Foto van 1942 - Dhr J.C.H. Barens
Oprichter in 1929 van Steenhouwerij J.C.H. Barens &Zn(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Advertentie uit het Amstelveensch Weekblad


De tuin van het woonhuis aan de Oude Karselaan lag vol met stenen, resten en allerlei materiaal dat werd gebruikt voor het bedrijf, tot ergernis van de buren. Op 14 februari 1927 kreeg Barens een brief van het gemeentebestuur met het vriendelijke verzoek om naar een andere woning uit te kijken. ‘Daar het door U bewoonde perceel, Oude Karselaan 80, als werkplaats is ingericht en de tuin als opslagplaats wordt gebruikt, ontsiert deze de gehele omgeving’.

Lees het hele verhaal bij Barens anno 2019


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten