Bijgewerkt: 24 juli 2024

Ford-Transport - 1920

Foto's -> Vervoer -> Transportbedrijf
J.F. Kesting


Ford-Transport
(Foto M. de Boer - Particuliere Collectie)

De Ford transportwagen van de heer J.F. Kesting en Zn

Wie is J.F. Kesting?
Johannes Frederik Kesting werd in 1862 geboren in de Haarlemmermeer en verhuisde als kind met zijn ouders naar Nieuwe Amstel. In 1884 trouwt hij met Hendrika Roeland en in 1885 start hij zijn eigen bedrijfje. Hij is schipper en heeft zijn eigen schip 'Hoop op Welvaren'. In 1911 is aan de Ouderkerkerlaan 6-7 een dubbel woonhuis in aanbouw. De heer Kesting koopt dit en gaat er wonen. In 1916 koopt hij nog een schip 'Hoop op Zegen'. Later koopt hij nog eens twee huizen aan de Dam van Isseltweg 48 en 49. Zelf blijft hij tot zijn overlijden in 1936 wonen aan de Ouderkerklaan.


(Foto M. de Boer - Particuliere Collectie)

Johannes Frederik Kesting


In 1931 gaat zijn zoon Marinus aan wal wonen (Bleekerskade 74) en gaat in de nieuw aangekochte Ford rijden. Die wordt in de oorlog gevorderd door de Duitsers. Zoon Marinus verkoopt in 1951/52 de vervoersvergunning aan rooie Bas van Baarsen.

Amstelveen
(Foto van Advertentie M. de Boer - Particuliere Collectie)

Advertentie van het transportbedrijf van J.F. Kesting & Zn. Als schipper vervoert hij over het water diverse soorten zand en grind en zijn zoon Marinus brengt dat met de Ford naar de bestemming op land
De Foto van de Ford is genomen op de Bleekerskade met zijn zus Dik (Gijsbertha Dirkje) in de cabine.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Vervoer