Bijgewerkt: 10 augustus 2022

Kostverlorenweg 10 en 11 - 1970

Foto's -> Middelpolder -> Kostverloren kade en weg

Kostverlorenweg 10 en 11
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs - 1997)

Kostverlorenweg 10A en 11

Het huis links is nr 10A en rechts dus 11. In beide huizen woonden de familie's Sluijs, grootouders en ooms van de heer Arie (A.A) Sluijs. Heel veel foto's van de Bankrasweg, de Kostverlorenkade en de Kostverloren weg, maar ook nog van andere straten, heeft de redactie van Amstelveenweb.com mogen ontvangen van mevrouw T. Sluijs - van Oostveen. Haar echtgenoot Arie Sluijs, heeft hier met haar gewoond en hun oudste dochter Jolanda is er geboren. In 1996 hebben zij de woning verlaten en verhuisden naar de Margaretha van Borsselenlaan nr 82. De heer Arie Sluijs overleed in 2017. Het werk dat hij in boekvorm maakte, heeft Amstelveenweb.com nu omgezet naar digitaal. Met dank aan mevrouw Sluijs natuurlijk, die het in bruikleen gaf.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs - 1997)

Kostverlorenweg nr 10A met jaartal 1937 op gevel


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs - 1997)

Kostverlorenweg nr 11


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs - 1963)

Deze gezellige sneeuwpretfoto is gemaakt in 1963, toen het een hele strenge winter was. Op de foto zijn in de verte de huisjes van de families Sluijs, Kranenburg en Verkerk te zien. De spelende kinderen zijn Tonnie Sluijs en hoofdje in beeld van een zoontje van Bram en Agnes Molleman


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs - 1997)

Foto uit januari 1997 genomen vanaf de Kostverlorenweg nr 11. De ring is bevroren en daardoor is er een heerlijk lange baan om te schaatsen. De bewoners van de Kostverlorenweg noemden dit deel van de polder altijd 'het korte rak'.


Weet u meer over het huisje van voorheen, en/of heeft u nog leuke anekdotes, foto's van de familie of omgeving
mail het naar: José van Amstelveenweb.com met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Middelpolder