Bijgewerkt: 10 augustus 2022

Kostverlorenkade nr 3 - 1940

Foto's -> Middelpolder -> Kostverloren kade en weg

Kostverlorenkade nr 3
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs)

Kostverlorenkade nr 3. Dit is een kopie van een foto uit 1940, genomen op 3 augustus.

Het huis ligt als het ware op een eilandje en is vanaf de Kostverlorenweg via een bruggetje te bereiken. Daarom heet dit stukje aan de andere kant van de weg Kostverlorenkade 3. In dit huis woonde sinds 1940 familie de Groot. Later werd het huis bewoond door de familie Thijsen. Ook heeft de familie Brands er even gewoond, maar als Amsterdammers konden zij in de polder niet aarden. Daarna kwamen Bram en Agnes Molleman er wonen.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs)

Achter het huis nr 3 liggen huis nr 4 en 5 onder een kap, op de foto redelijk te zien. In huis nummer 4 woonde heel lang de familie Diemen en vervolgens Brandsma en Renzema. Hoe het verder ging is onbekend. In huisje nr 5 woonden Toon en Marie Vermeij. Zij hebben het langst van alle families op het eilandje gewoond. De kinderen spelen in de sneeuw op de Kostverlorenweg


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs)

De kleine huisjes zijn afgebroken en op deze foto is één van de twee nieuw opgebouwde huizen te zien. Van wanneer de foto is, is niet bekend. Vanaf de Kostverlorenweg is te zien dat het om een eilandje ging.


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs)

De kleine huisjes zijn afgebroken en op deze foto zijn twee nieuw opgebouwde huizen te zien. Van wanneer de foto is, is niet bekend. Vanaf de Kostverlorenweg zijn de huizen goed te zien en ook waarom men van een eilandje sprak. Ook deze huizen zijn afgebroken, want anno 2015 is een mooi boerenlandhuis te zien, waarbij de bomen het zicht op het hele huis ontnemen.


Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2017)
Op de hoek van de bocht is het huis aan de Kostverlorenkade nr 3 te zien

Weet u meer over het huis van voorheen, en/of heeft u nog leuke anekdotes, foto's van de familie of omgeving
mail het naar: José van Amstelveenweb.com met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Middelpolder