Bijgewerkt: 25 juni 2024

Greenstart 1 en 2 - 2017

Foto's -> Straatgezichten -> Startbaan

Greenstart 1 en 2
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De 50 woningen van Green Start 1 project

Op de prachtige herfstdag maandagmiddag 18 september 2017 hielden de heer Jaco Plompen directeur bij Dura Vermeer Bouw Midden West BV en Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid een toespraak in een feesttent op het terrein van Green Start 2. Daarna werd onder grote belangstelling een pvc-buis met dagbladen van de dag en de bouwtekening van te bouwen woningen, door Peter Bot tezamen met een toekomstige bewoner, ingegraven op het bouwterrein. Vervolgens kon de bouw van de 18 woningen aan de Startbaan 10 in Amstelveen daadwerkelijk beginnen.

Naast het vorige project Green Start 1 aan de Startbaan, op het terrein waar vroeger het Snellius Lyceum en later het Amstelveen College stonden, begint het project Green Start 2. Hier stond vorig jaar nog het kantoorgebouw van Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO). Dit gebouw was veel te groot geworden en de eigenaar verkocht de grond aan Dura Vermeer, hetgeen resulteerde in de sloop van het complex. (KVGO zelf verhuisde naar Schiphol-Rijk naar de Boeing Avenue.). Straks staan er hier 4 luxe duurzame hoekwoningen met zijuitbouw en vloerverwarming, met een woonoppervlakte van ca. 149 m² en een ruime voor- en achtertuin. Daarbij worden ook 14 luxe duurzame eengezinswoningen gebouwd met vloerverwarming en een woonoppervlakte van 127 m², ook met een ruime voor- en achtertuin.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het bouwterrein van Green Start 2 project op 18 september 2017


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het artist impression beeld van Green Start 2 project voor het bouwterrein


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De heer Jaco Plompen directeur bij Dura Vermeer Bouw Midden West BV tijdens zijn toespraak


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De eigenaren van de woningen volgen de toespraken in de feesttent


Tijdens de verkoopmanifestatie was het verkoopteam van Brockhoff Makelaars aanwezig op 8 oktober 2016 om de geïnteresseerden van meer informatie te voorzien en vragen te beantwoorden. Met succes, want zoals Jaco Plompen vertelde, in maart 2017 waren alle woningen verkocht, ondanks de behoorlijk hoge prijzen, tussen de 400- en 500.00 euro. Het nieuwbouwproject GREEN START van Dura Vermeer is heel duurzaam ontworpen met zonnepanelen. Door het warmte-koude-opslagsysteem worden de stookkosten laag gehouden, en worden de woningen zeer energiezuinig met een Energie Prestatie Coëfficiënt van '0'- dus zero, opgeleverd.

De heer Jaco Plompen vertelde in zijn toespraak over de voorgeschiedenis van de twee projecten en over de succesvolle verkoop, zodat het bedrijf in  maart 2017 al een brief naar de eigenaren sturen met de melding, dat de voorbereidingen met de bouwwerkzaamheden konden beginnen. Plompen: 'Een bijzonder project, wij proberen elke keer een stapje verder te gaan ten opzichte van de 1ste fase en wij kunnen hier met onze partner Klimaatgarant energie-neutrale woningen realiseren. Wij kijken uit naar een voorspoedige bouw!' – eindigde de heer Plompen zijn toespraak en nodigde wethouder Bot uit om ook iets te vertellen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Peter Bot wethouder Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid, schrijft zijn tekst op de bouwtekening


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wethouder Bot vertelt over de duurzame bouwprojecten in Amstelveen


Wethouder Peter Bot kwam naar het kleine podium en zei: 'Jullie zijn inderdaad the one of the happy few die van de 500 belangstellenden, 200 inschrijvers voor 18 woningen zijn overgebleven. Dus ik hoop dat jullie het hier heel fijn zullen hebben!' Vervolgens vertelde hij, dat hij drie en een half jaar geleden lid van het College B en W werd en dit terrein er toen heel anders uitzag. Het was eigenlijk een kantorenstrip met een middelbare school, het Amstelveen College, dat nu naar de andere kant van de sportvelden is verhuisd. De kantoren maken stukje bij beetje plaats voor woningen die zijn en worden gebouwd.Wethouder Bot: 'Dit is de derde keer in drie jaar, dat ik een opening op een bouwlocatie verricht: Green Start 1, de Keizer (het voormalige HP kantoor terrein) en nu Green Start 2, dus het gaat helemaal de goede kant op. Ik heb net op de bouwtekening geschreven dat ik hoop, dat het levensgeluk en jullie leefgenot net zo mooi wordt als het weer nu is, want wij hebben vandaag echt een mazzeltje! Jullie hebben hier een lot uit een loterij met de mooie scholen, winkelcentra en de sportverenigingen, dus het gaat helemaal goed komen!- aldus wethouder Bot.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Eén van de woningeigenaren houdt de pvc-buis met de kranten en de bouwtekening even vast


Het is uiteraard niet zo verwonderlijk dat wethouder Bot zo blij is met duurzame bouw in Amstelveen, hij is ook beheerder van de portefeuille Duurzaamheid in het college B en W van Amstelveen. Hij voegde nog toe: 'Wij hechten erg aan duurzaamheid en straks aan de Appel en Notenlaan (pdf 29 pagina’s) [het volgende bouwproject in Amstelveen met 19 koopwoningen en 18 huurwoningen in de vrije sector] kunnen wij dat ook doen en daar word ik heel erg vrolijk van. Dus heel veel plezier en heel veel geluk in dit mooie nieuwe wijkje in Amstelveen!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wethouder Bot krijgt instructies van een medewerker over de werking van de graafmachine


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De eigenaren van de woningen van het Green Start 2 project rond de graafmachine. Nog een paar maanden en staan er hier 18 nieuwe huizen!


Na de toespraken liep het gezelschap naar de ingang van het bouwterrein met de pvc-koker met dagbladen van De Telegraaf en NRC van 18 september 2017 en de bouwtekening met het opschrift van wethouder Bot. De buis werd in een diep gat geworpen door een toekomstige bewoner van één van de huizen. Wethouder Bot, helemaal gehuld in beschermde kleding, klom in de graafmachine en na een korte instructie van de bestuurder van de machine, heeft hij de gedenkbuis ingegraven. De eigenaren van de woningen schoten confetti af en daarna liep iedereen terug naar de feesttent om daar met een glas champagne deze succesvolle middag af te sluiten, maar ook om kennis te maken met hun nieuwe buren.

De tekst van wethouder Bot op de bouwtekening: 'Dat uw verblijf en woongenot net zo mooi zullen worden als het weer van vandaag!
Peter Bot wethouder Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten