Bijgewerkt: 12 juni 2024

126 - Stronkhorst Slagerijen - 1962

Foto's -> Straatgezichten -> Amsterdamseweg

126 - Stronkhorst Slagerijen
(Foto Amstelveenweb collectie - 2017)

Advertentie uit Adresboek Nieuwer-Amstel 1962-1963 van Stronkhorst Slagerijen

De naam Stronckhorst was voor de Amstelvener een bekende naam. Vader Stronkhorst runde een zaak aan de Amsterdamse weg en Jan Stronckhorst de zaak op Rembrandtweg nummer 79. De slagerij heeft nooit gebrek aan klandizie gehad. Ondanks de concurrentie van de supermarkt ketens ging Stronckhorst met zijn tijd mee. Rond 2000 werd besloten om met de zaak aan de Rembrandtweg te stoppen, tot verdriet van vele Amstelveners.

Amsterdamseweg
(Foto Amstelveenweb.com - 2017 )

Slagerij Stronkhorst - Keurslager - gaat zijn zaak sluiten per 1 oktober 2022

Op de website van Slagerij Stronkhorst aan de Amsterdamseweg stond in 2017 geschreven:
In 1927 vestigde J. Stronkhorst samen met zijn echtgenote een slagerij aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Niet in het pand waar de huidige slagerij is gevestigd, maar twee 'deuren' verder op nummer 120. Amstelveen was toen nog een dorp. In de loop der jaren zijn er steeds meer wijken omheen gebouwd. 'Mijn grootvader benaderde deze bewoners door de mensen te 'horen'. Hij stuurde dan een knechtje langs de deuren en die ging de bestelling bij de klant ophalen. De andere dag werd de bestelling dan weer afgeleverd. Op deze manier werd de omzet steeds groter. Op het laatst had hij drie complete wijken. Zo werd de naam van Stronkhorst steeds bekender in de omgeving', aldus Coert Stronkhorst, de derde generatie die nu de scepter zwaait.

Anno oktober 2022 is op de website te lezen dat na een geschiedenis van meer dan 95 jaar als ambachtelijke slagerij, de slagerij sinds die datum is gesloten als winkel. Coert en Annelies Stronckhorst wilden het rustiger aan gaan doen en kwamen zodoende tot dit besluit. Coert was er 42 jaar werkzaam en heeft zijn website gewijzigd in 'Stronckhorst dienstverlening' waarbij hij zijn vakmanschap nog wel wil inzetten voor collega's. Einde van een familiebedrijf en een begrip in Amstelveen.

Amsterdamseweg
(Foto Amstelveenweb.com - 2017 )

Slagerij Stronkhorst in de zomer van 2022


Amsterdamseweg
(Foto Amstelveenweb.com - 2017 )

Einde van een stukje geschiedenis!


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten