Bijgewerkt: 17 april 2024

Windbloemig
Heringa-van Kalsbeek - 2019

Foto's -> Kunstwerken -> Windbloemig

WindbloemigHeringa-van Kalsbeek
(Amstelveenweb.com collectie - 2019)

Het bronzen kunstwerk Windbloemig in het middenplantsoen net na de rotonde Keizer Karelweg - Groen van Prinstererlaan


(Amstelveenweb.com collectie - 2019)

Het bronzen kunstwerk Windbloemig staat hier sinds 2019


Heringa-van Kalsbeek is de naam van het kunstenaars duo Liet (Frederike Cornelia) Heringa en Maarten van Kalsbeek.

Maarten van Kalsbeek werd in 1962 geboren te Oegstgeest. Hij volgde zijn kunstopleidingen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, maar ook in London en bij Ateliers ’63 in Haarlem volgde hij opleidingen. Van Kalsbeek is voornamelijk beeldhouwer van abstracte werken. In 1988 ontmoette hij Liet Heringa op de Rietveld Academie en sinds 1999 werken en leven zij als officieel duo.

Liet (Frederike Cornelia) Heringa werd geboren in 1966 te ’s Hertogenbosch en studeerde ook aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, was resident aan De Ateliers ’63 in Haarlem en bij het EKWC in ‘s Hertogenbosch. De natuur staat centraal in de tekeningen en sculpturen van Heringa. Ze onderzoekt de logica van het natuurlijke proces en gebruikt hiervoor vruchten, schelpen, bloemen, maar ook (bijen)was, rubber en klei.

De werken van het duo Heringa/Van Kalsbeek worden internationaal getoond in musea en beurzen over de hele wereld. Zij staan bekend om grillige sculpturen van keramiek en kunsthars. De opbouw van hun beelden is rond met een kern, die meestal uit een realistisch object bestaat. Soms wordt een object ingebed in een soort driedimensionaal schilderij. Behalve brons, keramiek en porselein verwerken ze ook kunsthars, nylondraad of veren in hun sculpturen.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Krantenknipsel Amstelveens Weekblad - 2001)

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Krantenknipsel Amstelveens Weekblad - 2002)


(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

Het bronzen kunstwerk Windbloemig stond op de punt van de Rembrandtweg


Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken