Bijgewerkt: 13 juni 2021

2017 - Varvara Denisova
Kinderburgemeester - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Kinderburgemeester

2017 - Varvara  DenisovaKinderburgemeester
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Burgemeester Mirjam van 't Veld, Varvara Denisova, de nieuwe Kinderburgemeester en Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd in de raadzaal na de bekendmaking

Varvara Denisova is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Op 19 juli 2017 wordt Varvara aan het begin van de raadsvergadering, om 14.00 uur, geïnstalleerd door burgemeester Mirjam van ‘t Veld. Tot die tijd is Melle Vos nog kinderburgemeester.

De bekendmaking vond plaats op woensdag 7 juni 2017 in het bijzijn van de drie kandidaten in de raadzaal van het raadhuis. Naast Varvara, waren dat Vita Meynen en Mohanad Mawed. Het was gezellig druk, want de kandidaten hadden veel publiek meegenomen. De middag werd aan elkaar gepraat door Ernst-Jan Wilhelmis van RTVA.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Ernst-Jan Wilhelmis in gesprek met Varvara Denisova over haar doelen als de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Burgemeester Mirjam van ’t Veld prees de kandidaten voor hun inzet en enthousiasme. Zij kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe kinderburgemeester. De kandidaten die zijn afgevallen kregen nog een rondleiding in het raadhuis. Varvara Denisova (11) wordt op 19 juli 2017 daadwerkelijk de 2de Kinderburgemeester van Amstelveen.
Bron: Amstelveenweb.com, 19 juli 2017

Op woensdagmiddag 19 juli 2017 aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van Amstelveen, werd afscheid genomen van de eerste kinderburgemeester Melle Vos en Varvara Denisova werd geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester door Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen. Burgemeester van ’t Veld: 'Van onze Melle, de allereerste kinderburgemeester van de gemeente Amstelveen nemen wij nu afscheid. Het jaar is voorbij gevlogen en ik moet u bekennen dat wij samen heel veel hebben gedaan, zoals in het Amsterdamse Bos pannenkoek gegeten met je zusje en je moeders. Ik heb een heel mooi fotoboekje van je gekregen met alle dingen die wij samen hebben gedaan. Je hebt het fantastisch gedaan! Je bent met alle wethouders op pad bent geweest, ook in Brussel en tijdens de Landelijke dag van de Kinderburgemeesters op 8 oktober 2016 in Aalsmeer, samen met de kinderburgemeester van Aalsmeer, Sophie van Raaphorst. Ook heb je aan de viering van de Sinterklaas intocht meegedaan, te veel om op te noemen'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen, neemt afscheid van de eerste kinderburgemeester van Amstelveen, Melle Vos, tijdens de raadsvergadering op 19 juli 2017


'Je hebt veel geleerd en we hopen allemaal dat je na zo veel opgedane ervaring, misschien het jongste raadslid wordt. Namens de gemeenteraad heb ik een cadeautje voor je: een speld met het wapen van de gemeente Amstelveen als herinnering aan de tijd, dat je de eerste Kinderburgemeester van Amstelveen bent geweest. Ook krijg je een fotocollage met je werkzaamheden, over wat jij hebt gedaan' – eindigde burgemeester Van ’t Veld haar afscheidstoespraak. Daarna kreeg Melle een dikke knuffel en een bos bloemen van de burgemeester'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen, na de be√ędiging van Varvara Denisova, de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Harry van den Bergh raadslid van PvdA-Amstelveen, feliciteert Varvara Denisova met haar kinderburgemeesterschap. Naast Varvara staat Melle Vos, voormalig kinderburgemeester van Amstelveen


Daarna werd de nieuwe Kinderburgemeester van Amstelveen Varvara Denisova (11 jaar) aan de raadsleden geïntroduceerd en mevrouw Linda Roos (BBA), het oudste raadslid van de gemeenteraad werd ze naar voren begeleid. Burgemeester Van ’t Veld: 'Ze wilde zo graag kinderburgemeester worden en ze heeft ontzettend veel ideeën over bijvoorbeeld een platform voor kinderen oprichten en dat vonden wij een super idee! Wethouder ICT (Jeroen Brandes) is ook wethouder Jeugd en meldde dat er met Varvara's idee iets gedaan gaat worden. Varvara, nu ga je een jaar kinderburgemeester zijn, je leert de leden van de gemeenteraad kennen, je gaat met de burgemeester en de wethouders op stap! Daarom moet je een belofte afleggen.' 'Ik verklaar dat ik, om als kinderburgemeester te worden benoemd eerlijk heb verteld, wat ik vind en wat mijn ideeën zijn. En ik beloof dat ik hartstikke mijn best ga doen en beloof, dat ik mij aan de regels zal houden en een goed voorbeeld zal zijn voor alle kinderen van Amstelveen'. Varvara antwoorde: 'Dat beloof ik!' Na deze uitspraak volgde een groot applaus van de raadsleden en de bezoekers van de raadsvergadering.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Varvara Denisova 11 jaar en leerling van de Willem Alexanderschool, is de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen


Ze kreeg de ambtsketen van de Kinderburgemeester van burgemeester Van ’t Veld omgehangen en daarmee werd zij officieel de tweede Kinderburgemeester van de gemeente Amstelveen. Haar ambtstermijn duurt dus tot ongeveer 20 juli 2018. Voor de kleine, maar krachtige Varvara was het eindelijk zo ver. Ze gaat aan het spannendste periode van haar jonge leven beginnen en zei bijna springend van blijdschap: 'Ik ben heel blij dat ik de kinderburgemeester ben geworden en ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund en ik zal helpen om Amstelveen de beste stad te maken voor de kinderen! Volwassenen en kinderen maken Amstelveen' – stelde ze nog. Wij, de redactie van Amstelveenweb.com, wensen de enthousiaste Varvara een zeer succesvol jaar toe en zullen haar activiteiten regelmatig vastleggen!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen