Bijgewerkt: 13 april 2024

Participe - Kastanjeflat
en Jeu de Boules baan - 2005

Foto's -> Gebouwen -> Zorgcentra en Seniorenwoningen

Participe - Kastanjeflaten Jeu de Boules baan
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Woonzorgcentrum Kastanjeflat, gelegen aan de Kastanjelaan 21

Wooncentrum Kastanjeflat ligt in oud-Amstelveen nabij het Amsterdamse Bos en watergebied De Poel en is in 1991 gebouwd. Het wooncentrum bestaat uit 11 twee- en 73 driekamerwoningen verdeeld over de begane grond en vijf verdiepingen. Er zijn twee liften aanwezig. In Kastanjeflat kan de bewoner gebruik maken van diverse voorzieningen, zoals een recreatieruimte, dienstencentrum, bibliotheek, kapsalon, masseuse, schoonheidsspecialiste en pedicure. In het wooncentrum is een bewonersconsulent werkzaam.

De toewijzing geschiedt op basis van een wachtlijst en de woningen zijn bestemd voor personen van 65 jaar en ouder. De toewijzing van de aanleunwoningen met dienstverlening wordt verzorgd door de Gemeente Amstelveen en kan men contact opnemen met het Amstelveenloket in het raadhuis van Amstelveen.

Woonzorg
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Het Woonzorgcentrum is een enorm langgerekt flatgebouw


Op donderdagmiddag 12 april 2012 is de nieuwe jeu de boulesbaan van Amstelveen aan het Veenendaalplein geopend door wethouder Jacqueline Koops (CU) en Paul Stolwijk, voorzitter van het Keizer Karelpark wijkplatform. De belangstelling voor de opening was erg groot en vooral veel oudere buurtbewoners kwamen naar het wijksteunpunt in de Kastanjeflat, om daar eerst de toespraken horen.

Woonzorg
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De jeu de boules baan met de flats aan de Kastanjelaan


Het initiatief van bewoners van de Kastanjelaan om een jeu de boulesbaan op het grasveld aan te leggen naast de flats, was dus succesvol gebleken. Het financiële gedeelte van het project kwam rond met de hulp van Wijkplatform Keizer Karelpark en de Gemeentelijke afdeling Wijkbeheer. Er kwam zelfs een bord te staan op het veld met het opschrift 'Jeu de Boules'.

jeu de boules Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Anja Ulkeman, wijksteunpuntcoördinator vertelt over hoe de baan werd gerealiseerd


De medewerkers van afdeling Wijkbeheer hebben de baan in de lente aangelegd en ze zullen de baan in samenwerking met de bewoners, onderhouden. Dit geweldige initiatief is afkomstig van de heren Martens en Veraart.

jeu de boules Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De mensen in de zaal volgen de toespraken


jeu de boules Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Paul Stolwijk, voorzitter van het Keizer Karelpark wijkplatform aan het woord


Tijdens een korte ceremonie in het wijkcentrum in de Kastanjeflat verwelkomde Anja Ulkeman wijksteunpuntcoördinator van Kastanjelaan, de ouderen, de aanwezigen en de vrijwilligers hartelijk. Ze vertelde dat ongeveer drie jaar geleden Joop Martens hier kwam wonen en dat hij haar direct vroeg, of hier misschien een jeu de boules baan kon worden aangelegd. Elke maand kwam hij weer bij haar om dit te vragen. Ulkeman: 'Vorig jaar rond 10 augustus hebben wij hier activiteiten gestart samen met opbouwerker Hans de Weers van de Stichting Cardanus en toen viel eigenlijk het kwartje. Wij gaan het zelf regelen die baan! Samen met Arie Veraart hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en contact gehad met wethouder Koops en de heer Stolwijk en nu half jaar later is het zo ver.'

De heren Martens en Veraart kwamen naar voren, bedankten ook de medewerking van wethouder Koops en ze kreeg van de heren een set jeu de boules ballen als cadeau. De volgende spreker was Paul Stolwijk, voorzitter van het Keizer Karelpark wijkplatform en hij vond ook dat de samenwerking tussen de mensen aan de Kastanjelaan en de gemeente voorbeeldig is gelopen en feliciteerde de mensen met hun nieuwe ‘speelplaats’.

jeu de boules Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops knipt het lint door en de jeu de boules baan is geopend. Naast haar staan de heren Martens en Veraart, de bedenkers van het project


jeu de boules Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Paul Stolwijk in gesprek met wethouder Koops na de opening van de baan


jeu de boules Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De nieuwe jeu de boules baan aan het Veenendaalplein
Na de toespraken liepen alle mensen naar het open veldje, naar de jeu de boules baan en daar knipte wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) symbolisch het lintje door. Daarmee werd de baan officieel geopend.


Het grote verschil met andere banen is, dat hier geen sprake is van een vereniging, niemand moet dus lid worden, kost niets en iedereen kan hier de ballen gooien, tenminste als het een beetje lekker weer is. Zoals dat de stadsdichter Koos Hagen zei over de zandbakken in Amstelveen, die de sociale cohesie tussen de mensen verhogen: ‘de jeu de boules baan heeft ook zo een functie, hier kunnen de ouderen tijdens het spel gezellig een babbeltje maken. Ze zijn lekker buiten en zitten niet de hele dag in een muffe zaal.’ Succes met de baan!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen