Bijgewerkt: 26 februari 2024

Jongerencentrum Ufot
later Zodiac - 1967

Foto's -> Gebouwen -> Diversen

Jongerencentrum Ufotlater Zodiac
(Foto Amstelveenweb.com - Gemeentearchief Amstelveen)

Foto van het Jongerencentrum met de naam Ufot
Gelegen aan de van Heuven Goedhartlaan

Berichten lopen van oud naar nieuw(Foto Amstelveenweb.com - Gemeentearchief Amstelveen)

Gevelversiering aan de muur van het Jeugdcentrum


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb/Gemeentearchief Amstelveen - 2019)

Feest in het Jeugdcentrum Zodiac aan de Van Heuven Goedhartlaan 22 in 1969


(Foto Amstelveenweb.com - Gemeentearchief Amstelveen)

Het Jeugdcentrum kreeg rond 1970 de naam Zodiac

Bron: Gemeente Amstelveen 05-09-2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van Ufot, een exclusieve alleenstaanden club over de aankoop van het pand aan Pandora 4. B en W zijn tot aankoop overgegaan om de verkeer- en parkeeroverlast voor de wijk een halt toe te roepen- meldt de gemeente Amstelveen in haar persbericht.

Ufot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Het Ufot gebouw

Op de plek van de geplande nieuwbouw van Panta Rhei-school zijn momenteel parkeerplaatsen voor Ufot gelegen. Nieuwe parkeerplaatsen creëren na de nieuwbouw van Panta Rhei betekent dat het resterende gebied één grote parkeervlakte dreigt te worden. Omdat een alternatieve locatie voor Ufot niet acceptabel was, werd met de eigenaar van het pand toch overeenstemming bereikt en is het gebouw door de gemeente opgekocht.
Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen
Bron: Amstelveens Nieuwsblad

Vier miljoen voor Ufot
De lokale overheid is voornemens uitgaansgelegenheid Ufot aan Pandora te kopen voor een bedrag van vier miljoen euro. Op de plek komen vermoedelijk woningen in het middeldure koopsegement. Indien de gemeenteraad akkoord gaat sluit eigenaar René Mok na 20 jaar de deuren van het geroemde 30-plus alleenstaanden etablissement. De toenemende parkeerdruk aan Pandora in verband met de nieuwbouw van scholencomplex Panta Rhei ligt ten grondslag aan de Ufot-deal. Na jaren touwtrekken over parkeerdruk aan Pandora lijkt het erop dat Ufot-eigenaar Rene Mok zijn beruchte uitgaansgelegenheid voor 30-plussers zal verkopen en sluiten.

Meer bezoek dan cultuurstrip
„Ik ga niet op een andere plek verder, want zo'n locatie krijg ik nooit meer," zegt Mok in een reactie op de mogelijke miljoenendeal met de gemeente. Door de verwachte extreme parkeerdruk in verband met de nieuwbouw van de Panta Rhei (school en sporthal) zat de gemeente flink in de maag met Ufot.
„Ze willen aan Pandora een plan op een postzegel plakken," zegt Mok. De komende twee jaar zag Mok geen substantiële vooruitgang voor zijn club en hij zag ook niets in een alternatieve locatie die de gemeente aanbood. „Ik ga alleen voor een echte 'McDonalds-locatie'. De Emergohal is een tijdje in beeld geweest, maar de gemeente is sport-hot en kiest niet voor uitgaan," zegt Mok. Zodoende lijkt verkoop, sloop en herontwikkeling van de geroemde club de enige overgebleven keus. Mok: „De vraag was ook hoeveel Ufot de gemeente waard is. Ik heb wel eens gekscherend geroepen dat Ufot meer bezoekers trekt dan de hele cultuurstrip, met een kleine zestigduizend mensen per jaar."
(Bron: Ruud Bovenkerk - 02-04-2022

Grote reünie voor de Amstelveense jeugd uit de periode 1969-1989
Op donderdagavond 14 april 2022 vanaf 20.00 uur tot 1.00 uur wordt er een grote reünie voor de Amstelveense Jeugd uit de periode 1969-1989 georganiseerd in Club Nouvelle Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeentearchief Amstelveen - 2014)

Het Jeugdcentrum Zodiac aan de Van Heuven Goedhartlaan 22 in september 1970

Mensen die in genoemde periode jeugdcentra Zodiac en De Bajes hebben bezocht. Maar ook de cafés 1890, Silversant, Bodega Midway, Dorstige Hert, Piekaboe/Don Panza, Mr. Ed/The Pub, Pallet, Trippel In, Palmes Ites/Wagenwiel etcetera. De entree is 12,50 inclusief buffet en de DJ is Frankie D. Adres: Club Nouvelle is gevestigd in het gebouw van PCA-Amstelveen op de locatie Touwslagerij 11, 1185 ZP Amstelveen
Met vriendelijke groet, Ruud Bovenkerk 

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen