Bijgewerkt: 24 april 2024

17de Kersenbloesem Festival - 2017

Foto's -> Natuur -> Kersenbloesem Festival
Cherry Blossom Festival


17de Kersenbloesem Festival
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De kersenbloesem zijn de bloemen van verschillende bomensoorten van Prunus, met name de Japanse kers, Prunus serrulata, die ook Sakura is genoemd in het Japans (桜 of 櫻; さ く ら)

Op de prachtige zonovergoten zaterdagmiddag 25 maart 2017 bedacht de redactie van Amstelveenweb.com om eens een kijkje te gaan nemen bij de kersenbloesembomen aan de rand van het Amsterdamse Bos. Nou, meer mensen vonden dat een goed idee, want er kwamen erg veel bezoekers om de pracht van de bloesem te bewonderen. Elk jaar was het hier een oase van rust eind maart en begin april, als wij in op de fiets naar het bos kwamen. Jammer genoeg zijn de bomen nu ook ontdekt door honderden toeristen: Amerikanen, Chinezen, Japanners en de inwoners van Nederland, zodat van de oase van rust niets meer terug te vinden is.

Het Kersenbloesem Festival werd zaterdag 8 april gehouden, maar de redactie van Amstelveenweb.com was elders, dus kan hiervan geen beelden tonen. Wel een prachtige video en foto's van de Bloesembomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Parkeerterrein op het verharde deel van Land van Bosse


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De onveilig en daarom afgekeurde bamboebrug


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Overzichtsfoto van de schitterende kersenbloesembomen

De bamboebrug aan de oostzijde van het Bloesempark is afgesloten in verband met valgevaar, want de leuningen zijn er slecht aan toe. Dit betekent, dat deze ingang niet toegankelijk is. Het Bloesempark is te bereiken vanaf de andere ingang (westzijde Bloesempark) meldde de Amsterdamse Bos directie. De parkeerplaatsen dichtbij het Bloesempark waren niet bezet, maar niemand mocht daar parkeren en de mensen met een auto werden naar gezamenlijke paarkeerplaatsen gedirigeerd. Dit is het verharde gedeelte van het evenemententerrein Land van Bosse en de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij Ridammerhoeve. De wandelroute vanaf deze parkeerplaatsen naar het Bloesempark en terug, wordt aangegeven middels bordjes. Kom niet met de auto, maar vooral met de fiets, of wandelend! -adviseren de medewerkers van het bos.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Tussen de kersenbloesembomen gaan bezoekers vaak picknicken en genieten van de natuur

Wel moet iedereen rekening houden met het feit, dat het terrein op Land van Bosse ongeveer 2 km van het bloesempark verwijderd is en 2 kilometer terug. Het is een gezellige wandeling als het mooi weer is, maar het is voor mensen die slecht ter been zijn geen pretje. Niet overal is een geasfalteerde weg aanwezig en door zand en modderpaden wandelen vindt niet iedereen leuk. Ondanks al deze perikelen is de kersenbloesem van de 400 bomen nog steeds prachtig en het is inderdaad de moeite waard om de boompjes te bezoeken.


Loop mee in de video tussen de Kersenbloesembomen


In oktober 2000 schonk The Japan Women’s Club in Amstelveen 400 kersenbloesembomen aan de bevolking van Nederland, ter gelegenheid van de 400 jarige betrekkingen tussen Japan en Nederland. Sinds die tijd organiseert de Japanse ambassade in Den Haag, samen met een aantal organisaties, waaronder The Japan Women's Club, elk jaar rond begin april een 'hanamimatsuri' (Cherry Blossom Festival) in het Kersenbloesempark in Amstelveen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur