Bijgewerkt: 17 april 2024

KLM kunstcollectie te koop - 2017

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

KLM kunstcollectie te koop
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De heer Willem de Winter vertelt over de peperdure foto van de Duitse fotograaf Thomas Struth in de achtergrond

Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co te Haarlem, organiseert in samenwerking met Museum Jan van der Togt een verkooptentoonstelling van 60 werken uit de kunstcollectie van Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. KLM heeft decennialang incidenteel kunstwerken aangekocht. In 1989 werd de KLM Kunstcommissie opgericht, die zich vanaf dat moment beleidsmatig met kunst binnen KLM is gaan bezighouden. De kunstcommissie voerde vanaf 1992 een specifiek aankoopbeleid met betrekking tot hedendaagse kunst, sinds 1995 ook internationale jonge kunst.


Bekijk de video om de diversiteit van de kunstwerken te zien en te luisteren naar een toelichting van de heer de Winter


De verkooptentoonstelling van de KLM Kunstcollectie is nog tot en met zondag 26 februari 2017 in Museum Jan van der Togt te zien. De expositie toont schilderijen, aquarellen en fotografie. De heer Willem de Winter beëdigde taxateur, ook eigenaar van Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co en daarnaast bekend van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, is dagelijks in het museum aanwezig om toelichting te geven.

De tentoonstelling bestaat uit een selectie van ruim 50 werken uit de kunstcollectie van KLM. Hieronder zijn werken van Emo Verkerk, Rob Birza, Nico Molenkamp, Koen Vermeule en Erik Andriesse naast werken van internationale grootheden als Laura Hernandez, Bhupen Khakhar, Barry McGee en Bjarne Melgaard. Fotografie is er van onder anderen Horst P. Horst, Nicolas Nixon, Henri Cartier-Bresson, Tom Hunter en Shirin Neshat. Onbetwist topstuk ook qua prijs is de grote museale foto ‘Nanjing Xi Lu, Shanghai’ van Thomas Struth. (48.000 euro).

Statement ten aanzien van de huidige verkooptentoonstelling:
KLM heeft de criteria van beheer van haar kunstcollectie aangepast aan de huidige nieuwe koers van de onderneming. Hierdoor is de weg vrijgemaakt voor de verkoop van een aantal interessante werken. Deze werken worden voor verkoop aan belangstellenden aangeboden in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Er is niet veel tijd meer, dus kom snel kijken of er nog een mooi werk voor u te koop is.
Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,00. Kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea