Bijgewerkt: 2 juli 2022

Cheque van Markit - 2013

Foto's -> Gebeurtenissen -> Rode Kruis Amstelveen

Cheque van Markit
(Foto Rode Kruis - 2013)

Bart van Praag, (l) director en Product Manager bij Markit overhandigt de cheque aan Hans Bemelmans, bestuurslid van Rode Kruis Amstelveen

Bron: Rode Kruis Amstelveen - 5 september 2013

Hans Bemelmans, bestuurslid Rode Kruis Amstelveen en portefeuille houder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en sponsoring, heeft op 3 september 2013 uit handen van Bart van Praag, Director en Product Manager bij Markit, en cheque van ruim € 1.500 in ontvangst mogen nemen naar aanleiding van de landelijke collecteweek.
De cheque is de eerste actie en start van de samenwerking tussen het Rode Kruis Amstelveen en Markit, een internationaal gerenommeerd bedrijf in de financiële sector, waarbij het personeel van Markit zich inzet voor het Rode Kruis Amstelveen. “Eind vorig jaar heb ik voor het bestuur van het Rode Kruis in Amstelveen een notitie geschreven over Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO), met als doel een plan te ontwikkelen om in de toekomst meer met het bedrijfsleven te gaan samenwerken en niet primair om sponsor geld te vragen”, aldus Bemelmans.

“Bedrijven kunnen hun mensen, middelen, of deskundigheid inzetten al dan niet in ruil voor een tegenprestatie van het Rode Kruis”. Op hetzelfde moment besloot Markit hun betrokkenheid met de samenleving te vergroten door het personeel de mogelijkheid te bieden onder werktijd een aantal uren vrijwilligerswerk te verrichten. Bemelmans, die de initiator is geweest namens het Rode Kruis zegt, dat slechts een paar overleggen hebben plaatsgevonden alvorens de intentie om samen te werken een feit was. Zowel het Rode Kruis Amstelveen als Markit zien voldoende perspectieven om samen in de komende jaren mooie projecten uit te voeren met als doel, kwetsbare groepen in de maatschappij een helpende hand te bieden.

Van Praag is namens de Social Committee bij Markit, de drijvende kracht geweest het Rode Kruis Amstelveen te contacten. Vandaar, dat aan hem de eer gegund was de cheque te overhandigen die de medewerkers van Markit door allerlei acties hebben opgehaald.
De afdeling Amstelveen van het Nederlandse Rode Kruis voert al meer dan 77 jaar, samen met 150 enthousiaste vrijwilligers, diverse activiteiten uit in Amstelveen. Zoals de bijzondere vakanties, wandelprojecten, de creatieve groep, EHBO cursussen en inzetten, de telefooncirkel, en rolstoelfietsen activiteiten.

Mensen die geïnteresseerd zijn als vrijwilliger te werken kunnen zich aanmelden bij het Rode Kruis in Amstelveen via 020-6414499. Vanzelfsprekend kan men ook langskomen aan het Hueseplein 16. Voor meer informatie of aanmelding is het Rode Kruis bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Reageren per e-mail kan natuurlijk ook: info@rodekruisamstelveen.nl.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen