Bijgewerkt: 21 juli 2024

Opening Regenboogpad - 2016

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Opening Regenboogpad
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Vlnr.: Maaike Veeningen, Esther Veenboer, Ellie Lust en burgemeester Mirjam van 't Veld knippen het regenbooglint door en het regenboogzebrapad van Amstelveen is geopend

Burgemeester Mirjam van 't Veld opent het nieuwe zebrapad in Amstelveen op woensdag 30 november 2016 om 10 uur samen met wethouder Maaike Veeningen (D66), raadslid en initiatiefnemer Esther Veenboer (PvdA) en voorzitter van het netwerk Roze in Blauw van de politie, Ellie Lust.

Amstelveen kreeg een regenboogzebrapad op de oversteek van het Binnenhof naar het Rembrandthof in het Stadshart. De regenboogzebra staat symbool voor een tolerante stad, waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid, of overtuiging. De aanleg van dit kleurrijke zebrapad is een uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad. Met de uitvoering van deze wens volgen wij de landelijke trend.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het regenboogzebrapad van Amstelveen aan de Rembrandtweg op 5 januari 2016


Een regenboogpad, ook wel regenboogzebrapad, of gaybrapad, is een gedeelte van de openbare weg, dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag om daarmee aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (lhbt'ers). Een regenboogpad kan permanent zijn aangebracht, of tijdelijk in het kader van een lhbt-evenement, zoals een Gay Pride Parade, of de Coming-Outdag. Sinds 2012 zijn dergelijke paden aangebracht in een reeks van buitenlandse steden en in bijna 25 plaatsen in Nederland.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen