Bijgewerkt: 22 juli 2024

Winkelcentrum Westwijk
bijna klaar - 2016

Foto's -> Straatgezichten -> Westwijk West

Winkelcentrum Westwijkbijna klaar
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een foto door de behoorlijk vuile ramen van Wijkcentrum Westend de veranderingen op het plein zijn toch duidelijk waarneembaar

De nieuwe winkelunit voor Albert Heijn is door de aannemer opgeleverd en Albert Heijn is druk bezig met de afbouw van de winkel. Op donderdag 6 oktober 2016 vanaf 9.00 uur worden de deuren van de nieuwe vestiging aan het Westwijkplein geopend met feestelijke activiteiten en aanbiedingen! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober zijn er proeverijen en lekkers voor de kinderen. Blijf actueel via: www.facebook.com/westwijk en www.winkelcentrum-westwijk.nl  voor de laatste nieuwtjes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De passage is al klaar op 5 oktober 2016


Aan de ene kant zijn de zaken van de Westwijk Opticien, Blokker, Slijterij van Miltenburg & Rouhard, Keurslager Bobeldijk en de kleine Turkse supermarkt niet verhuisd. Ook Bakker Hulleman blijft op dezelfde plek.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Huishoudelijke artikelen zaak Blokker


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Slijterij van Miltenburg & Rouhard
Hans van Miltenburg en Inga Rouhard openden in 1993 hun slijterij op Westwijkplein 84 te Amstelveen. Vanaf 1953 waren de ouders van Hans slijters in een toen nog bestaand deel van het oude dorp. Dat deel is nu ingenomen door de A9. Maar het slijter vak is Hans met de paplepel ingegoten. Dat is te zien en wordt ervaren in de winkel. Er is een groot assortiment en de service, vakmanschap en creativiteit omlijsten het geheel.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Keurslager Bobeldijk
De winkel van Keurslager Bobeldijk is gevestigd op nummer 86 van Westwijkplein en in de winkel zijn behalve vlees en vleeswaren, ook kant en klare maaltijden, soepen en belegde broodjes te verkrijgen. Wilt u een gegrilde kip of alleen de poten, ook die zijn er elke dag. Vooraf reserveren is wel zo handig. Voor feesten en partijen kan een complete catering worden verzorgd. Met andere woorden: Bobeldijk is van alle markten thuis.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Turkse groente- en fruitzaak
In deze winkel zijn echt veel produkten te vinden, die je niet in de supermarkten tegen komt. Denk aan baklava, grote bonen, typische Turkse- en Griekse groenten, ingrediënten en veel etenswaren in blik, die de Nederlander alleen kent uit zonnige vakantieoorden. Zeker de moeite waard om in de schappen te kijken. In de vitrine is er keuze te maken uit voorgekookte en gebakken waren, zoals gevulde paprika's, gehaktrolletjes, diverse groenten en salades.
Ook is er vers gemaakte Turkse pizza te verkrijgen.


In de nieuwe passage wordt hard gewerkt aan de afwerking van de nog op te leveren winkelunits. De winkel Alexanderhoeve met kaas, noten en aanverwante levensmiddelen verhuisde halverwege september al naar een nieuw pand, ietsje verderop in de passage.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Kaaswinkel Alexanderhoeve is al verhuisd en heeft zijn nieuwe winkel geopend
Alexanderhoeve is een landelijk gelegen boerderij in het Groene Hart aan de oever van de Oude Rijn. Hier rijpen de kazen al ruim 100 jaar in alle rust. De kazen zijn afkomstig van fabrieken en boerderijen uit heel Nederland en worden over de 23 Alexanderhoeve winkels door heel Nederland verspreid. Aan Westwijkplein 92 is de Kaaswinkel Alexanderhoeve gevestigd en wordt sinds 2015 gerund door Ricky samen met Karin. Het is een kaasspeciaalzaak met meer dan honderd soorten Hollandse kaas afkomstig van verschillende fabrieken. Het aanbod bestaat verder uit een scala aan boerenkaas, afkomstig van boerderijen uit het Groene Hart, kruidenkaas, lightkaas, geiten- en schapenkaas, maar ook veel buitenlandse kazen. Er zijn in de Westwijk leuke cadeaupakketten te krijgen met bijvoorbeeld een flesje bier, of wijn, nootjes of zoutjes, kaas en kaas benodigdheden. In 1961 werd het familiebedrijf Boer kaashandel opgericht, waar nu de tweede generatie werkzaam is. Het motto voor alle Alexanderhoeve winkels is: alleen de beste kwaliteit en smaak.

De entree aan de Asserring is gereed en de naam Westwijk is weer aangebracht. De kolommen in de passage zijn gemetseld en voorzien van natuursteen. De nieuwe vloer in de passage ligt erin. Dit is in twee fasen gegaan, waardoor er voor het winkelend publiek en de bewoners zo min mogelijk hinder is geweest. Met de nieuwe tegelvloer heeft de passage een lichte en frisse uitstraling gekregen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Bakker Hulleman is ondanks het stof aldoor open gebleven
Brood en banketbakkerij Hulleman is al vanaf het begin te vinden op Westwijkplein 68 en is één van de vele zaken die Hulleman bezit. Oorspronkelijk begonnen Jan en Janna Hulleman in 1936 hun bakkerij in Harderwijk. Dit liep heel voorspoedig en werd een begrip in die omgeving. Hun oudste zoon Henk zette eind jaren 1960 met zijn vrouw Hennie het bedrijf van Jan en Janna voort. De jongste zoon Albert en zijn vrouw Janny namen in 1972 banketbakkerij Millenaar aan de Ophelialaan te Aalsmeer over. Het bedrijf groeide snel en in 1977 startten Albert en Janny een filiaal aan het Zijdelwaardplein in Uithoorn. Ook dat groeide uit en ze begonnen ze met een eigen bakkerij en in oktober 1987 kwamen de eerste broden uit de eigen oven! Zoon Marco en zijn vrouw Karin hebben in 2001 het bedrijf van Albert en Janny overgenomen en enkele maanden nadien openden zij het filiaal aan het Westwijkplein. Het is de enige brood en banket zaak, waardoor menig Westwijker zijn brood en banket daar koopt.

In verband met de opening van de nieuwe Albert Heijn en de nieuwe entree van het winkelcentrum aan het Westwijkplein worden er op vrijdagmiddag 7 oktober 2016 van 13.00 tot 17.00 uur gezellige activiteiten georganiseerd. Steltlopers delen ballonnen uit, een modelleerclown maakt mooie ballonfiguren. En wie langskomt krijgt een gratis hapje en drankje. Die vrijdag om 15.00 uur opent Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken officieel de nieuwe entree van het winkelcentrum!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het nieuwe filiaal van Albert Heijn wordt op 6 oktober 2016 geopend


Het nieuwe plein is steeds meer zichtbaar. De bestrating ligt erin en de toekomstige groenbakken zijn geplaatst. Vanaf de opening van de nieuwe Albert Heijn is zowel het plein als de entree van de nieuwe passage definitief voor het publiek geopend. Naast supermarkt Deen, toko Shilla, drogisterij Kruidvat, horecazaak Puur en Lekker, fietsenwinkel Teerhuis en terStal Familiemode, komt er ook een nieuwe kapsalon op het Westwijkplein. Ami Kappers opent de deuren in het nieuwe gedeelte naast Albert Heijn, aan de kant van de Noordammerweg. De pinautomaat van Rabobank bij de entree aan de Asserring is verplaatst naar de achterzijde van de nieuwe Albert Heijn aan de Zeelandiahoeve.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het was even zoeken, aan de achterkant van supermarkt Albert Heijn kunt u geld pinnen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De bibliotheek kreeg een facelift en de ingang is opgeschoven richting het plein


Volgens Did Vastgoedontwikkeling uit Utrecht komen naar verwachting de volgende zaken naar Westwijk: Burhan (kleding- en schoenreparatie), Compufix (computer reparatie), Deen supermarkt, Kruidvat (drogist), Pur en lekker (daghoreca op het plein), Shilla (Koreaanse en Japanse etenswaren), Teerhuis (fietsenwinkel), Ter Stal (familiemode). Hiermee is echter nog niet alle (nieuwe) winkelruimte bezet. Er komen dus nog meer winkels. bij. De verwachting is, dat we daar snel meer over horen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Vishandel Ravesteijn is op zijn oude plek gebleven De winkel staat aan de rand van het Westwijkplein en het adres is daarom Asserring 194/A. Er zijn vele soorten vis verkrijgbaar, gebakken, gefrituurd, of om zelf klaar te maken.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De nieuwe flat is praktisch klaar, maar rond deze locatie moeten de bouwers veel opruimen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De entree van het winkelcentrum Westwijk kreeg strakke lijnen en stijlvol belettering


Samen met de gemeente Amstelveen en de winkeliers hebben de uitgangspunten voor de herontwikkeling van het winkelcentrum bepaald. 3.500 m² winkeloppervlakte en 20 woningen werden toegevoegd. Het winkelcentrum wordt uitgebreid en vernieuwd terwijl de bestaande winkels openbleven. Did Vastgoedontwikkeling werkte samen met Colliers WPM als gedelegeerd ontwikkelaar aan de herontwikkeling van het winkelcentrum in opdracht van Delta Lloyd Vastgoed. Om de doelstellingen van Delta Lloyd te realiseren was er een commerciële visie opgesteld. Did Vastgoedontwikkeling verbond de belangen van de verschillende stakeholders, zoals de gemeente Amstelveen en de winkeliersvereniging.

Update 7 oktober 2016

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Op vrijdag 7 oktober 2016 om 15 uur opende Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken officieel de nieuwe entree van het winkelcentrum Westwijk, met het doorknippen met een grote schaar het rode lint bij de ingang


Drogisterij Kruidvat opent op dinsdag 8 november 2016 haar nieuwe winkel aan het Westwijkplein 102 in Amstelveen. Ter ere van de opening geeft Kruidvat één minuut gratis winkelen weg aan een goed doel uit de omgeving. Klanten kunnen zelf een goed doel nomineren en aangeven, waarom juist deze organisatie de prijs verdient. Via www.kruidvat.nl/openingsactie  kunnen klanten een goed doel nomineren. De afgevaardigde van het winnende goede doel mag tijdens de officiële opening van de winkel op dinsdag 8 november 2016 om 08.30 uur als allereerste klant een minuut lang gratis zijn, of haar inkopen doen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het Kruidvat komt rechts in het pand op de foto


De klant staat centraal
Winkelmanager Danielle Verlaan kijkt erg uit naar de opening: “De winkel is overzichtelijk en toegankelijk, met veel voordeel en verrassende aanbiedingen. Samen met mijn team nodig ik iedereen uit Amstelveen en omgeving van harte uit om dit zelf te ontdekken en een kijkje te komen nemen aan het Westwijkplein!”, aldus Verlaan.

Verrassend, voordelig én toegankelijk
In de winkel worden producten en aanbiedingen zo gepresenteerd, dat klanten intuïtief vinden wat zij zoeken. De logica van de klant is bij de presentatie van de ruime hoeveelheid producten het uitgangspunt. Naast de haarstylingproducten en shampoo staan nu bijvoorbeeld ook haaraccessoires gepresenteerd. De babyproducten staan achter in de winkel, zodat (aanstaande) moeders in alle rust het assortiment kunnen bekijken. In het hart van de winkel worden de wekelijkse acties en aanbiedingen gepresenteerd. Ook de doorstroming in de winkel is verbeterd. De kassa-opstelling is geoptimaliseerd, waardoor de wachttijden tot een minimum beperkt blijven. Ten slotte kunnen klanten van Kruidvat Amstelveen met hun Jouw extravoordeelkaart profiteren van cadeaus, korting, speciale koopavonden en persoonlijke extra aanbiedingen.

Over Kruidvat
Kruidvat telt meer dan 1.100 winkels in Nederland, België en Frankrijk en de drogisterijketen is met ruim 15.000 medewerkers marktleider in de health- & beautymarkt. Kruidvat geeft invulling aan haar motto ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’ door een ruime keuze te bieden uit een voordelig, gevarieerd en hoogwaardig aanbod health- & beautyartikelen, aangevuld met een uitgebreid en verrassend assortiment branchevreemde producten. Lange tijd bestond de Kruidvat Holding, waartoe Kruidvat, ICI Paris XL en Trekpleister in Nederland, Kruidvat en ICI Paris XL in België, Superdrug in het Verenigd Koninkrijk, een 50%-belang in Rossmann in Polen, Hongarije en Tsjechië behoorden. Dick Siebrand en Ed During openden samen de eerste Kruidvat in 1975. In augustus 2002 werd Kruidvat Holding overgenomen door de Hongkong-Chinese A.S. Watson Group. Kruidvat Holding had op dat moment meer dan 1900 winkels in Europa en meer dan 24.000 medewerkers in dienst. De toenmalige eigenaar, de familie De Rijcke, ontving een bedrag van 1,3 miljard euro voor het concern. Een gedeelte van dat geld bracht de familie onder in de d.o.b foundation (oorspronkelijk Stichting De Oude Beuk), dat projecten in ontwikkelingslanden steunt.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten