Bijgewerkt: 13 april 2024

Laatste Broersepark Festival - 2016

Foto's -> Natuur -> Broersepark Festival

Laatste Broersepark Festival
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Myrthe Schuring directrice van het Amstelveens Poppentheater kondigt Arno Huibers aan met zijn 'Reizende Clownswagen'

Op de zondag 11 september 2016 organiseert het Amstelveens Poppentheater voor de allerlaatste keer het Broersepark Familiefestival in het Broersepark Amstelveen. Om het festival feestelijk af te sluiten waren op 4 september maar liefst drie gratis voorstellingen te zien en dit zal ook plaatsvinden op zondag 11 september. Hoewel de wolken boven Amstelveen niet zo’n positieve indruk maakten op de bezoekers van het Broersepark Festival zondag 4 september 2016, kon de Poppentheater directrice Myrthe Schuuring toch opgelucht rondlopen. Want behalve een paar regendruppels tijdens de drie voorstellingen, bleven de wolken dicht, scheen de zon er tussendoor en konden de vele jonge toeschouwertjes samen met hun ouders van de grappige opvoeringen genieten.

Op dezelfde zondag 4 september was ook in het Oude-Dorp van Amstelveen het jaarlijkse Jazz in het Dorp evenement en veel mensen moesten kiezen, òf het Broersepark, òf het dorp te bezoeken. Net als onze redactieleden kwamen toch veel mensen eerst naar het park de voorstellingen bekijken en gingen daarna naar het Oude Dorp.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De spannendste momenten zijn voor de kinderen als de voorstelling begint


Om 11.00 uur startte Solbris voor de kleintjes met de muzikale poppentheatervoorstelling ‘Mama Schaap’. Er waren verbazend veel kinderen gekomen, dus Myrthe was erg blij met deze opkomst. Daarna trad Arno Huibers op met zijn ‘Reizende Clownswagen’ en speelde om 13.30 uur en om 15.00 uur samen met Rob Welsing zijn gelijknamige voorstelling. Een half uur en bijna een uur gekkigheid met clownerie met behulp van muziek, maskers en (levend) poppenspel voor iedereen. Het was enorm leuk, vooral omdat de spelers met weinig tot geen woorden en veel geluidseffecten, een soort mimespel opvoerden en de veelal kleine toeschouwers begrepen alle grappen en speelden graag mee in het spel. Het was echt heel kunstig om de mannen bezig te zien en zelfs volwassen toeschouwers leefden zich helemaal in, tot hilariteit van weer anderen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Acteur Arno Huibers speelt met weinig woorden, maar met veel overtuiging samen met zijn gastspelertje


Op zondag 11 september 2016 is om 11.00 uur de 3+ voorstelling ‘Aardblij’ van de Soepsisters te zien. Roel Callister en zijn band Drumdrumdrum brengen om 13.30 uur een kort programma voor de kleintjes en luiden om 15.00 uur met veel muzikale spektakel het festival uit met hun voorstelling ‘Boomwhakalaa!!’ waarbij iedereen mee mag doen met de door de band meegebrachte Boomwhackers. De locatie is op het terrein van Jeu de Boules vereniging De Bulderbaan (achter het Indië monument) in het Broersepark. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen en De Bulderbaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een jong, zeer moedig dametje uit het publiek speelt met Arno Huibers in de volgende act


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Iedereen geniet van de humoristische voorstelling in het Broersepark


Helaas, helaas…..
Met deze laatste optredens, uitgevoerd door verschillende kindertheaters in het Broersepark van Amstelveen, wordt een decade durende traditie afgesloten. Iedereen op cultuurgebied moet bezuinigen, dus kon Myrthe Schuuring, directeur van het Amstelveens Poppentheater, niet anders doen dan haar budget voor de Broersepark festivals van 10.000 euro in te leveren. De duizenden Amstelveense kinderen moeten dit echt geweldig leuke festival in de toekomst missen en het is treurig, dat op deze manier alweer een echte Amstelveense traditie eindigt. Juist nu het Amstelveens Poppentheater op 1 oktober 2016 haar 50-jarig jubileum viert. Natuurlijk blijft het Poppentheater bestaan, maar dat er zo’n leuke ‘tak’ van voorstellingen wordt afgehaald, blijft eeuwig zonde.

De redactieleden van Amstelveenweb.com treuren mee, want zij genoten altijd van alle verschillende theateruitvoeringen, maar bovenal van het enthousiasme van de spelers en kinderen. Bedankt theatermensen voor al jullie leuke, verrassende en hilarische optredens!


Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur