Bijgewerkt: 21 juli 2024

Boek levensverhaal Nora Valk - 2016

Foto's -> Gebeurtenissen -> Herdenkingen

Boek levensverhaal Nora Valk
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen met Nora Valk in het raadhuis op 13 juni 2016

Het boek 'Op zoek naar jou' van schrijfster Syl van Duyn, gebaseerd op het leven van Nora Valk, wordt deze week verspreid onder alle leerlingen van de groepen 8 van de Amstelveense basisscholen. Het boek gaat over Neeltje, een sterk en eigenzinnig meisje. Zij loopt tien dagen na de oorlog weg uit een Jappenkamp op Java. De oorlog is voorbij, maar Neeltje's leven is echt een puinhoop. Haar moeder is dood, haar vader is zoek. En dan wordt zij ook nog eens verliefd. Het verhaal 'Op zoek naar jou' gaat over opgroeien na de oorlog en de brokstukken die dan overblijven. Over verlies en rouw en je eigen thuis moeten verlaten voor een vreemde plek, een ander land. Maar ook over je eigen weg vinden, voor het eerst verliefd zijn en allerlei andere dingen.

Het boek vertelt eigenlijk het levensverhaal van Nora Valk. Zij woont in Amstelveen en is inmiddels 86 jaar. Nora Valk hoopt, dat haar verhaal de weg naar de lezer vindt, zodat deze geschiedenis wordt doorgegeven aan volgende generaties.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Het is een verhaal, dat je raakt en waarin je wordt meegenomen om verder te lezen. Het is belangrijk, dat het verhaal terecht komt bij de jongste generatie. Vaak weten zij niet, dat hun opa’s of oma’s de oorlog hebben meegemaakt. Daarnaast is het boek is ook weer actueel te noemen. Ook nu zijn er duizenden mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. En ook zij hebben veel te vertellen. Daarom is het goed om over de oorlogsverhalen van anderen te blijven lezen. Ik ben heel benieuwd wat de kinderen ervan vinden!”


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen